The perfect guide to the casino

Mister Danmark EM? Tour de France-start truer kampene i København

Foto: Ritzau Scanpix

Læs også: Bombe: UEFA overvejer at aflyse finalerne i Champions League og Europa League


Danmark risikerer at miste EM-værtskabet til næste år, fordi København også skal være start-by for Tour de France.

– Jeg er fortsat bekymret for, om vi kan få afviklet kampene i København. Lige nu vurderer jeg, at det er fifty-fifty, om vi lykkes med, at kampene kan afvikles, siger Formand for Dansk Boldspil-Union (DBU), Jesper Møller, til dr.dk

Danmark er udset som vært for fire kampe ved den EM-slutrunde, som er blevet flyttet fra sommeren 2020 til sommeren 2021. Det gælder Danmarks tre indledende kampe mod Finland, Belgien og Rusland, og det gælder en ottendedelsfinale.

Læs også: Barcelona har kig på smuthul i reglerne: Vil hente Neymar hjem til spotpris

Men ottendedelsfinalen skal spilles få dage før starten på Tour de France, hvor København skal være spærret af. Desuden bliver der et logistisk problem, da alle fodboldfansene skal ud af hotellerne, mens der skal gøres plads til cykelfolket.

– Det er ikke nogen hemmelighed, at der er et sammenfald mellem EM i fodbold og at København også er værtsby for Tour-starten i 2021. Derfor er jeg selvfølgelig i intens kontakt med Christian Prudhomme ( Tour de Frances løbsdirektør, red.) og ASO (ejerne af Tour de France, red.) på samme måde som jeg er med Jesper Møller og DBU. Der skal være tryghed hos alle parter, så 2021 forhåbentlig kan blive en stor fest for både fodbold- og cykelfans, siger Københavns overborgmester, Frank Jensen (S).

Læs også: Barcelonas bøn til Messi og co. midt i corona-tiden: Gå ned i løn!

Han lader samtidig forstå, at hvis valget står mellem EM i fodbold og Tour de France, så vinder cykelløbet – med den begrundelse, at det er det europæiske fodboldforbund (UEFA), som har flyttet EM på grund af udbruddet af coronavirus.

Jesper Møller siger, at en stor del af de øvrige 11 værtsbyer ved EM i fodbold er ved at melde klar.

Du kan se meget mere til Oddsprofit lige her.

OVERSIGT

Scroll to Top