The perfect guide to the casino

Danske klubber er nervøse: Både FCM og FCN har mange millioner ude at svømme

Foto: Ritzau Scanpix

Læs også: Bombe: UEFA overvejer at aflyse finalerne i Champions League og Europa League


FCM har 50 millioner kroner ude at svømme for tidligere spillersalg, mens FC Nordsjælland også er afhængige af, at visse klubber ikke går konkurs.

En stor del af den danske fodboldforretning går ud på, at klubberne sælger deres bedste spillere for at få penge i kassen.

Men udbruddet af coronavirus har gjort den del af forretningen usikker – og navnlig er det et problem, når betalingen skal foregå i rater. Det betyder nu, at klubberne har penge ude at svømme, som ikke nødvendigvis kommer i kassen.

Læs også: Barcelona har kig på smuthul i reglerne: Vil hente Neymar hjem til spotpris

– Det er forskelligt fra transfer til transfer, hvor mange omgange vi får pengene i, men typisk er det sådan, at jo større beløbet er, des flere rater er der. Vi har over 50 millioner kroner til gode. Lige nu er situationen bare så usikker, at vi er nødt til at risikostyre ud fra et scenarie om, at vi ikke kan være sikre på at få dem til tiden, siger FCM-direktør Claus Steinlein til Tipsbladets hjemmeside.

FC Nordsjællands forretningsmodel handler i høj grad om at udvikle egen talenter og sælge dem videre til først og fremmest udenlandske klubber.

Læs også: Barcelonas bøn til Messi og co. midt i corona-tiden: Gå ned i løn!

– Vores daglige drift afhænger i en betydelig grad af spillersalg, så vi forholder os naturligvis til den situation, vi oplever i øjeblikket. Metoden forudsætter jo, at den købende klub også eksisterer i næste måned. Vi kan ende i en rigtig uheldig situation, hvis det er de forkerte klubber, der ender med at lukke ned rundt omkring i Europa, siger FCN-direktør Søren Kristensen til den trykte udgave af Politiken.

Begge frygter, at markedet går helt i stå til sommer, fordi der ingen indtægter kommer fra kampene. Derfor vil alle sælge, og ingen vil købe.

Du kan se meget mere til Oddsprofit lige her.

OVERSIGT

Scroll to Top