UEFA er rasende: Truer med at smide belgiske klubber ud af Champions League

Foto: Ritzau Scanpix

Læs også: Bombe: UEFA overvejer at aflyse finalerne i Champions League og Europa League


De belgiske klubber risikerer ikke at komme med i de europæiske turneringer i næste sæson, fordi det belgsike fodboldforbund har besluttet at stoppe sæsonen.

Hverken det europæiske fodboldforbund (UEFA) eller sammenslutningen af de europæiske klubber (ECA) ser med milde øjne på, at det belgiske forbund har valgt at afblæse sæsonen og uddele mesterskab samt europæiske pladser på baggrund af den aktuelle stilling.

I værste fald kan de belgiske klubber blive smidt ud af Champions League og Europa League efter beslutningen, der gør Club Brugge til belgiske mestre, mens Gent med danske Jess Thorup som træner, bliver nummer to.

Læs også: Barcelona har kig på smuthul i reglerne: Vil hente Neymar hjem til spotpris

– Deltagelsen i UEFAs turneringer er baseret pÃ¥ sportslige slutresultater. En tidlig afblæsming af turneringen sÃ¥r tvivl om det sportslige resultat. UEFA forbeholde sig ret til at beslutte, hvilke klubber der kan deltage i turneringerne i 2020/21, lyder beskeden ifølge belgiske Het Laatste Nieuws.

UEFA er tydeligvis bekymrede for, om det belgiske initiativ skal sprede sig. Det er nok især udsigten til mange tabte sponsor- og tv-millioner, der bekymrer UEFA og ECA, hvis det ikke lykkes at gennemføre sæsonen.

Læs også: Barcelonas bøn til Messi og co. midt i corona-tiden: Gå ned i løn!

Den belgiske liga mener ikke, at UEFA har hjemmel til at afvise, at et lands klubber kan deltage i de europæiske turneringer på baggrund af en beslutning om at afblæse ligaen på grund af coronavirus-pandemien.

UEFA kæmper med næb og klør for at få færdiggjort den igangværende sæson i de nationale ligaer og de europæiske turneringer, fordi sammensætningen af næste sæsons europæiske turneringer afhænger af resultaterne af denne sæsons turneringer.

Du kan se meget mere til Oddsprofit lige her.

OVERSIGT

Scroll to Top