The perfect guide to the casino

Coronavirus slår bunden ud af fodboldmarkedet: Slut med vilde vanvidshandler

Foto: Ritzau Scanpix

Læs også: Lampard klar til at svinge øksen: OTTE mand skal ud i Chelsea


Det kan vare længe, inden vi ser den næste mega-handel i fodbold, fordi coronavirus har slået bunden ud af verdensøkonomien.

I sommeren 2017 skiftede Neymar fra FC Barcelona til Paris Saint-Germain for verdensrekord-summen 1,6 milliarder kroner. Men det varer længe, inden vi ser den slags handler igen. Og selv handler over 100 millioner euro (745 millioner kr.) kan det vare en rum tid, inden vi ser.

Årsagen er, at aktiemarkedet styrtdykker. Og når aktierne bliver mindre værd, bliver den volumen, hvormed firmaer kan agere, mindre. Det gælder også fodboldklubber og deres sponsorer.

Læs også: Vanvittigt: FCK-stjerne slår vagt i brystet – Zanka er vild med det

– Der blev brugt 100 millioner euro på nye spillere her og der, men det vil der ikke blive råd til i fremtiden, citerer den spanske sportsavis, MARCA, en anonym sportsdirektør for at sige.

Coronavirus har allerede ramt fodboldklubberne hårdt på pengepungen, fordi de ikke får de entreindtægter, som de er vant til, I flere lande har tv-selskaberne desuden truet med at trække tæppet væk under klubberne, fordi de ikke kan levere den vare – fodboldkampene – som tv-selskaberne har betalt for.

Læs også: Holdkammerat: FCK-stjerne har kurs mod kæmpe skifte

Der er i skrivende stund ni spillere, der har kostet mere end 100 millioner euro i overgangssum.

Det er Neymar (Paris Saint-Germain), Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain), Philippe Coutinho (FC Barcelona – p.t. udlejet til Bayern München), Joao Felix (Atlético Madrid), Ousmane Dembélé (FC Barcelona), Antoine Griezmann (FC Barcelona), Cristiano Ronaldo (Juventus), Paul Pogba (Manchester United) og Eden Hazard (Real Madrid).

Det kan vare længe, inden vi ser nummer ti på den liste.

Du kan se meget mere til Oddsprofit lige her.

OVERSIGT

Scroll to Top