The perfect guide to the casino

Politiet opgiver matchfixing-sag: Nu er Spillerforeningen rasende

Foto: Ritzau Scanpix

Læs også: Lampard klar til at svinge øksen: OTTE mand skal ud i Chelsea


Midt-og Vestsjællands Politi har opgivet sagen om mulig matchfixing i FC Roskilde. Spillerforeningen vil klage over behandlingen af deres medlemmer.

Årsagen til, at Midt- og Vestsjællands Politi har opgivet sagen om matchfixing, er, at politiet ikke mener at kunne bevise ud over enhver rimelig begrundet tvivl, at der har fundet ulovligheder sted. Og det er som bekendt det, som skal til for at kunne føre til en dom i en retssal.

Sagen begyndte i maj sidste år, hvor daværende træner for FC Roskilde, Christian Lønstrup, sagde, at han havde fået informationer om, at nogle i spillertruppen modarbejdede holdet, fordi de havde interesse i, at modspillerne scorede.

Læs også: Vanvittigt: FCK-stjerne slår vagt i brystet – Zanka er vild med det

Det blev siden bakket op af oplysninger om enorme spil i den sydtyske by, Pforzheim. Spillefirmaet Tipico måtte udbetale mistænkeligt store gevinster, som spillere havde hentet via resultater på FC Roskilde i den danske 1. division.

Politiet har afhørt adskillige spillere og ledere i FC Roskilde, men de har altså ikke kunnet få noget gennembrud i sagen, som derfor er opgivet.

Læs også: Holdkammerat: FCK-stjerne har kurs mod kæmpe skifte

– Det har været en stor belastning for spillerne at have haft en så alvorlig anklage hængende over hovedet. Det er jo en anklage, som er potentielt karrieretruende. Det er voldsomt ubehageligt og kan have store konsekvenser. Det er jo det helt fundamentale for en atlet, at man kæmper for at vinde og ikke snyder med doping eller matchfixing. Først droppede Danmarks Idrætsforbund (DIF) sagen, og nu har politiet gjort det samme, så det betyder altså, at de her spillere er fuldstændig renset, selv om de aldrig nogensinde har været hverken anklaget eller sigtet. Det er vigtigt at slå fast, siger administrerende chef i Spillerforeningen, Michael Sahl Hansen, til foreningens hjemmeside, hvor han også retter en bredside mod DIF, som han mener har håndteret sagen ud fra en præmis om omvendt bevisbyrde.

– Når det gælder sager om matchfixing, hvor der er direkte sammenhæng mellem sportens egne sager og mulige straffesager, bliver DIF og specialforbundene simpelthen nødt til at anerkende og håndhæve de helt basale retsprincipper, som vi også kender dem fra strafferetten. Og det er ganske enkelt ikke sket i denne sag, siger Michael Sahl Hansen.

Du kan se meget mere til Oddsprofit lige her.

OVERSIGT

Scroll to Top