The perfect guide to the casino

Her er hemmeligheden: Derfor kan Barcelona ikke købe Salah og Mané

Foto: Ritzau Scanpix

Læs også: Ståle Solbakken afslører hemmelig aftale med Pieros Sotiriou


FC Barcelona ville skulle hoste op med næsten to milliarder kroner, hvis de skulle købe enten Mohamed Salah eller Sadio Mané af Liverpool.

Forklaringen er en særlig aftale, som Liverpool indgik med FC Barcelona i januar 2018, da klubben fra Katalonien købte Philippe Coutinho.

Aftalen gik ud på, at hvis FC Barcelona inden for tre år igen ville købe en spiller fra Liverpool, skulle de som en særlig Barcelona-afgift betaler 100 millioner euro (745 millioner kr.) oven i det normale transfer-beløb. Det skriver Daily Mirror.

Læs også: Kæmpe klub bød 64 mio. kroner på Patrick Olsen

Angriberne Sadio Mané og Mohamed Salah er de mest værdifulde spillere på Liverpools Champions League-vindende hold. De har en vurderingspris på omkring 130 millioner pund (1,15 milliarder kroner).

Det vil altså sige, at FC Barcelona skal hoste op med næsten to milliarder kroner i overgangssum, hvis de skulle få lyst til at købe en af de to afrikanske målslugere. Det vil i givet fald gøre spilleren til verdens suverænt dyreste.

Læs også: Kig væk, Barca-fans: Dette udtalte Martin Braithwaite i 2014

Liverpool fik indført denne ekstra-afgift, fordi klubben var træt af at miste sine bedste spillere til netop FC Barcelona. Andre eksempler er uruguayaneren Luis Suárez i 2014 og argentineren Javier Mascherano i 2010.

Men fra januar 2021 gælder normale handelsbetingelser imellem de to klubber igen.

Du kan se meget mere til Oddsprofit lige her.

OVERSIGT

Scroll to Top