Nederlag til Højbjerg og Vestergaard – Burnley sejrede ude over Southampton

Det var stormfuldt og vådt da Southampton og Burnley mødte hinanden på St. Mary’s Stadium lørdag eftermiddag, hvor Burnley løb med alle tre point.

Der var fuld spilletid til både Jannik Vestergaard og Pierre-Emile Højbjerg i dagens kamp, og her fik de to danskere alt andet end en god start på kampen. Efter lidt over et minut inde i kampen gjorde Ashley Westwood det til 0-1 da han scorede direkte på et hjørnespark.

Om Danny Ings troede, at bolden enten gik ud over linjen, eller om han regnede med, at keeper Alex McCarthy tog den, lod den engelske angriber ihvertfald bolden gå forbi sig selv ved forreste stolpe og direkte ind i målet.

Den dårlige start fik Danny Ings rettet op på da han lidt over et kvarter senere tog sagen i egen hånd, og udlignede til 1-1. 1-1 var også resultatet de to hold gik til pause med, men i 2. halvleg skulle Burnley endnu en gang tage føringen i kampen.

Indskiftede Matej Vydra kom ind i midten af 1. halvleg for en skadet Chris Wood, og til trods for, at hans sidste mål for Burnley var helt tilbage i 2018, gjorde han det til 1-2 efter 60 minutter.

Dermed skulle hjemmeholdet ud og jagte, og var også millimeter fra at få et straffespark i kampens 82. minut. En bold blev sparket direkte op på Ben Mees arm, men her vurderede VAR-rummet i samarbejde med dommer Simon Hooper, at Mee gjorde sit for at få armen ind til kroppen, og derfor intet straffespark til stor frustration for Southampton. Southampton kom ikke tættere på og har derfor fortsat 31 point, hvilket er syv point mere end West Ham under stregen.