The perfect guide to the casino

Medie er sikker: Datoen for Mohamed Daramys danske statsborgerskab er sat – Så lang tid må han vente

Foto: Ritzau Scanpix

Læs også: Simon Tibbling vil til mesterklub


Det er de færreste professionelle fodboldspillere, der må gå igennem det samme som Mohamed Daramy, for at optræde for det danske landshold.

Det 17-årige stortalent har overrasket alt og alle, siden han som 16-årig fik debut for FC Københavns førstehold. Da Daramy blot var 16 år og to måneder, fik han debut for FC Københavns reserver, og derfor ville det også være meget naturligt, hvis han var en del af de danske ungdomslandshold. Men da passet siger Sierra Leone, har det ikke været muligt for Daramy, at optræde for Danmark.

Læs også: Græsk tragedie: Derfor vil Panathinaikos af med Uffe Bech

Han har aldrig lagt skjul på, at det er drømmen for ham, og efter en længere sag, tyder alt på, at ønsket snart kan gå i opfyldelse. Ifølge tipsbladet.dk, så skulle Mohamed Daramy blive dansk statsborger den 6. januar, en dag før hans fødselsdag, da der er blevet arrangeret en ceremoni i Hvidovre kommune, hvor Daramy skal skrive under på Grundloven og trykke borgmesteren eller en anden repræsentant i hånden.

Det bliver altså en ekstraordinær ceremoni, som bliver holdt for Daramy.

– Vi kan bekræfte, at Hvidovre Kommune har fået en henvendelse fra en borger, som ønsker en fremrykket grundlovsceremoni, da borgerens barn fylder 18 år inden, at der kan afholdes ordinær grundlovsceremoni, hvilket har betydning for barnets mulighed for at opnå statsborgerskab sammen med sin forælder. Vi har derfor ansøgt Udlændinge- og Integrationsministeriet om at få lov til at fremrykke grundlovsceremoni for denne borger, og det er korrekt, at Hvidovre Kommune ønsker at afholde den fremrykkede grundlovsceremoni 6. januar 2020. Vi afventer nu, at ministeriet behandler vores ansøgning. Den ordinære grundlovsceremoni i Hvidovre Kommune forventes afholdt 3. marts 2020, skriver Hvidovre kommune i et skriftligt svar.

Læs også: Vanvittigt: Bernio Verhagen på vej til NY dansk klub

Kommunen bekræfter altså ikke, at der er tale om Daramy-familien, men det er ifølge tipsbladet.dk, altså den familie, som er tale om. I første omgang så det ellers ud til, at Daramy ikke ville nå at blive dansk statsborger inden han blev 18 år, men med hjælp fra Mattias Tesfaye (S), ser det altså ud til at lykkes. Mattias Tesfaye har tidligere udtalt, at det netop var Daramys situation, der fik øjnene op for, at man godt kunne lave ændringer i reglen om statsborgerskab.

– Det er tit sådan, at en enkelt person bliver billedet på, at der er noget i lovgivningen, der ikke giver mening. Ligesom vi for nylig har vedtaget en lov på baggrund af nogle historier om en thailandsk pige, der hedder Mint. Men den lovgivning handlede jo ikke kun om hende. Den handlede om mange børn, der var endt i den situation. Jeg vil gerne indrømme, at det var Mohamed Daramys historie, der gjorde mig opmærksom på det her hul i lovgivningen, men det er jo ikke specifikt møntet på ham, siger han ifølge mediet.

Hvis Daramy missede hullet for dansk statsborgerskab inden han blev 18 år, kunne han risikere at vente et sted mellem ét og halvandet år, før det nye pas var i hus.

Du kan se meget mere til Jacob Hansen og alle hans spilforslag hos Oddsprofit.

OVERSIGT

Scroll to Top