The perfect guide to the casino

Kæmpe-bombe: Rusland kan blive udelukket fra EM i fodbold

Foto: Ritzau Scanpix

Læs også: Vildt billede fra van der Vaarts testimonial går viralt


Rusland kan i teorien blive udelukket fra EM-turneringen i fodbold, som landet ellers er med-vært for.

Det internationale antidoping-agentur (WADA) har indstillet, at Rusland bliver udelukket fra al sport i de næste fire år. Det skriver Ritzaus Bureau.

Årsagen er, at Rusland i mange år har svindlet med dopingprøver – og stadig gør det.

Læs også: Nej, nej, nej: Fire PINLIGE fejl ved Zlatans statue

Hvis det sker, vil Rusland ikke kunne optræde som hold ved sommerens OL i Tokyo. Enkelte atleter vil dog kunne få lov til at optræde under neutralt flag, sådan som det også skete ved vinter-OL i 2018 i sydkoreanske Pyeongcheng.

Hvis Rusland bliver udelukket fra al sport i de kommende fire år, vil det også få betydning for den kommende kvalifikation til VM i fodbold – og til EM-slutrunden til sommer.

Læs også: Landsholdsstjerne tog sko på til 700 kr – Det kan ende med at koste ham 1,5 millioner kroner

Her har Rusland kvalificeret sig, og landet står til at komme i pulje med Danmark og Belgien samt et endnu ukendt land. Det vides ikke, hvad det europæiske fodboldforbund (UEFA) vil gøre, hvis det kommer så vidt.

Rusland har i første omgang mulighed for at appellere en sådan straf til den internationale sportsappel-domstol (CAS), og det vil i givet fald forsinke iværksættelsen af straffen. CAS vil formentlig først kunne komme med en afgørelse efter EM-slutrunden.

Du kan se meget mere til Jacob Hansen og alle hans spilforslag hos Oddsprofit.

OVERSIGT

Scroll to Top