The perfect guide to the casino

Mads Øland roser dommer for at stoppe kampen på Amager: – Abelyde er helt uacceptabelt!

Foto: Ritzau Scanpix



Spillerforeningens direktør, Mads Øland, roser dommer Benjamin Willaume-Jantzen for at stoppe kampen mellem Fremad Amager og FC Midtjylland.

– Det er rigtigt fint, at dommer Benjamin Willaume-Jantzen fulgte reglerne om racisme i pokalkampen mellem Fremad Amager og FC Midtjylland og stoppede kampen, indtil der kom en melding i højttalerne til tilskuerne. Det er til gengæld dybt trist, at det var nødvendigt for dommeren at gøre det. Det understreger, at vi fra spillersiden må blive ved, indtil alle forstår det: Racistiske tilråb og abelyde er totalt uacceptabel opførsel, og den slags hører ikke hjemme i vores sport – eller nogen andre steder, siger Mads Øland til Spillerforeningens hjemmeside.

Undervejs i pokalkampen mellem Fremad Amager og FC Midtjylland valgte Benjamin Willaume-Jantzen at stoppe kampen for at orientere de to holds trænere om situationen. Efterfølgende lød det ud over højttalerne, at dommeren ikke ville tolerere tilskuernes racistiske tilråb, som der så heller ikke kom flere af.

På Spillehallen får du underholdning I verdensklasse og det er gratis at oprette sig!

– Min oplevelse som spillernes repræsentant i både Spillerforeningen og FIFPRO er, at spillerne både i Danmark og internationalt står sammen i kampen mod racisme, men vi skal have alle instanser i fodbold med. Når dommerne nu følger de udmærkede regler, så er der håb forude. Så kommer der øjeblikkelig konsekvens i kampene. Racisme er så vigtigt et emne, at det skal tages dybt alvorligt af alle aktører: Spillere, klubber, fans, dommere og af nationale og internationale forbund, s

Det var især FC Midtjyllands Awer Mabil – der er født i Kenya – abelydende var rettet imod.

Opret dig hos Spillehallen nu og modtag deres gratis velkomsttilbud

FC Midtjyllands direktør, Claus Steinlein, har sagt til B.T., at han kunne se, at Awer Mabil blev ked af det, mens tilråbene stod på.

Benjamin Willaume-Jantzen har valgt at indberette episoden til Dansk Boldspil-Union, som nu skal afgøre, om episoden skal have konsekvenser for Fremad Amager, der højst overraskende vandt pokalkampen 1-0.

Du kan se meget mere til Jacob Hansen og alle hans spilforslag hos Oddsprofit.

OVERSIGT

Scroll to Top