Referat: Amini’s kanonkugle fortsatte AGF’s flotte stime i sejren over OB

AGF stjal sejren til sidst efter et kanonmål af Mustafa Amini i 1-2 sejren over OB.

OB tog denne fredag aften imod AGF i provinsklassikeren, hvor der på trods af halv-gustne vejrforhold, var lagt op til et brag af en kamp på et stort set udsolgt Nature Energy Park.

Der var fra kampens start fuld fart over feltet i form af en god gang indianerbold, hvor de to hold skiftes til at komme frem og angribe. Det var derfor også ved at blive farligt kort inde i kampen, da AGF’s Mustapha Bundu blev spillet fri i OB-feltet, men Jacob Barret nåede akkurat at komme tilbage og få clearet.

Efter knap ti minutter var Mustapha Bundu tæt på endnu engang, da han blev sendt i dybden, hvor Oliver Christensen mistimede sit løb fuldstænding, hvorefter han blev sæt af ude ved sidelinjen, men AGF-angriberens skud ramte nettaget.

Chancerne blev større og større og denne gang var det OB, der var tæt på efter en god tur af Issam Jebali, der fandt Bashkim Kadrii, hvorefter hans slatne afslutning fandt Oliver Lund, som kanonerede bolden kort forbi stolpen.

Kort efter fik Moses Opondo en kæmpe chance ud af det blå, da Janus Drachmann slog bolden dybt i blinde, hvilket førte til en frispilning til Opondo foran mål, men han fik slet ikke ordentligt træf på bolden.

Efter knap en halv times spil fik gæsterne bragt sig i front, da Mustapha Bundu blev sendt perfekt i dybden, hvorefter han flot rundede Oliver Christensen, og sendte bolden mod mål, mens Marco Lunds forsøg på at cleare bolden mislykkedes fuldstændig.

OB kæmpede sig til spilovertaget frem mod pausen, hvor det var dem, der var farligst, mens AGF var komfortable med at stå defensivt. Mere drama fik vi ikke i 1. halvleg og derfor var stillingen 0-1, da Mikkel Redder fløjtede til pause.

AGF fortsatte deres defensive udtryk i 2. halvleg, hvor de så yderst komfortable ud i defensiven, mens OB forsøgte at kombinere sig igennem, men alt for ofte manglede slutproduktet fra OB-spillerne.

Midtvejs i 2. halvleg lykkedes det langt om længe for fynboerne at få udlignet. Bashkim Kadrii servede et frispark fra midten af banen mod det bagerste af feltet, hvor Moses Opondo sprang foran Mustapha Bundu og dirigerede bolden i kassen til 1-1.

Kort efter burde Patrick Mortensen have bragt AGF foran igen, da han ud af ingenting var helt fri med Oliver Christensen midt for mål, men den unge OB-keeper reddede på fremragende manér.

OB fortsatte med at presse på efter scoringen og havde for alvor også fået vækket det fynske publikum, der også fik lagt pres på dommeren i de afgørende situationer.

Ti minutter før tid lykkedes det for gæsterne at bringe sig i front igen, da Jacob Ankersen fik lagt bolden til rette for Mustafa Amini, som bankede kuglen helt op i hjørnet uden chance for Oliver Christensen til 1-2.

Målet var en kold spand vand i hovedet på fynboerne, der endnu engang skulle kæmpe sig tilbage i opgøret. Det lykkedes dog aldrig for fynboerne at fremtvinge den forløsende scoring, hvorfor opgøret endte 1-2.

AGF har dermed vundet deres seneste fem Superliga-kampe og indtager 3. pladsen.