The perfect guide to the casino

Serie A-stjerne med chokerende historie om racismeproblemet i Italien

Foto: Ritzau Scanpix



Desværre har rigtig mange mørke fodboldspillere mærket racismen helt ind til kroppen i Italien. Mario Balotelli, Moise Kean, Blaise Matuidi og Romelu Lukaku er blot fire stjerner, der er stået frem, for at rette fokus på problemet.

Senest var det altså Romelu Lukaku som fik det af mærke, og efter kampen var en gruppe af Inters-ultras endda ude og forsvare Cagliaris fans, da de kaldte de racistiske tilråb mod Lukaku, for en form for respekt fordi de frygter dig. Den er der heldigvis ikke mange der køber, og derfor er der stadig fokus på racismeproblemet i Italien. Nu har Napoli-stjernen Kalidou Koulibaly, udtalt sig om, hvilke problemer han er stødt på i Italien.

På Spillehallen får du underholdning I verdensklasse og det er gratis at oprette sig!

Det er igennem mediet The Players Tribune, at Koulibalys fortælling bliver fortalt, og her fortæller han blandt andet om, hvornår han første gang stødte på racismen, og hvordan det påvirkede ham.

– Den første gang, jeg virkelig oplevede racisme i fodbold, var mod Lazio for et par sæsoner siden. Hver gang jeg fik bolden, hørte jeg fansene lave lyde. Men jeg var ikke sikker på, om jeg bare forestillede mig det. Da bolden gik ud af spil, spurgte jeg mine holdkammerater, ‘Gør de kun dette mod mig? Jeg blev klar over, at nogle Lazio-fans lavede abelyde, hver gang jeg rørte ved bolden. Det er umuligt at vide, hvad du skal gøre i dette øjeblik. Der var tidspunkter, hvor jeg ville gå væk fra banen, men så fortalte jeg mig selv, at det er nøjagtigt det, de vil have. Jeg kan huske, at jeg tænkte for mig selv, ‘Hvorfor gør de det? Fordi jeg er sort? Er det ikke normalt at være en sort fyr i denne verden?, lyder det fra Koulibaly til The Players Tribune.

Selvom stadionspeakere til flere kampe har prøvet at sige, at tilskuerne skal droppe de racistiske tilråb, så bliver de desværre størstedelen af gangene ikke stoppet. Også når dommerne stopper kampen, fortsætter tilråbene bare når spillet er sat i gang igen, og især dette gør Kalidou Koulibaly rasende. I kampen mod Lazio blev han noget chokeret over, hvad en ung fan sagde til ham, da han efter kampen gav ham hans kamptrøje, som han havde lovet ham før kampen.

– Du spiller bare det spil, du elsker, ligesom du har gjort tusind gange før. Du føler dig såret. Du føler dig fornærmet. Helt ærligt kommer det til et punkt, hvor du praktisk talt skammer dig. Ved slutfløjtet gik jeg hen til spillertunnelen, og jeg var meget, meget vred. Men så huskede jeg noget vigtigt. Før kampen var der en lille indløbsdreng, der gik med mig på banen. Han spurgte, om han kunne få min trøje. Jeg lovede, at jeg ville give den til ham efter kampen. Så jeg vendte mig om og prøvede at finde ham. Jeg fandt ham på tribunen og gav ham min trøje. Og gæt hvad den første ting, han sagde til mig var? ‘Jeg er meget ked af det, der skete.’ Dette påvirkede mig virkelig meget. Denne lille fyr undskyldte for jeg ved ikke hvor mange voksne mænd. Og dette var den første ting, han tænkte på – hvordan jeg havde det. Jeg sagde til ham, ‘Det betyder ikke noget. Tak skal du have. Vi ses.’

Opret dig hos Spillehallen nu og modtag deres gratis velkomsttilbud

Kalidou Koulibaly har spillet for Napoli siden 2014.

Du kan se meget mere til Jacob Hansen og alle hans spilforslag hos Oddsprofit.

OVERSIGT

Scroll to Top