The perfect guide to the casino

Allan Kuhn efter Danmarks vigtige sejr: Først og fremmest skal vi huske at takke målmanden

I samarbejde med Allan Kuhn vil Footy.dk følge U21-slutrunden, og komme med analyser fra den tidligere mesterstræner.

Der var ikke store roser til det danske U21-landshold fra vores EM-ekspert Allan Kuhn efter den første landskamp ved slutrunden, men Kuhn har store roser efter sejren over Østrig.

– Først og fremmest skal vi huske at takke målmanden. Redder han ikke dét straffe, fører Østrig 2-1 og så vinder vi ikke dén kamp, så hatten af for ham, indleder den tidligere Malmö FF-træner, inden han deler videre ud af roserne til cheftræner Niels Frederiksen.

– Jeg synes for det første, det er godt set af ham at skifte systemet ud og spille 3-4-3, fordi det gav os en numerisk fordel på centrale dele af banen i forhold til østrigerne. For det andet tog han konsekvensen af den første kamp og skiftede nogle af dem ud, der ikke rigtigt havde leveret varen. Det er godt trænerarbejde, lyder anerkendelsen fra Aalborg.

– Og så er det altså bare stærkt, at vi i et lille land som Danmark kan præstere to spillere med et venstreben, der er helt oppe i verdensklasse, fortsætter Kuhn med henvisning til Robert Skov og Andreas Skov Olsen, der kom ind og lavede Danmarks tredje mål.

Med sejren har Danmark en god chance for at slutte på gruppens andenplads, hvilket i teorien kan være nok til en semifinale, men turneringsstrukturen har sammen med resultaterne maget det således, at det helt er et anliggende mellem Frankrig og Rumænien, om der skal være kamp om andenpladsen.

Begge har nemlig vundet begge deres kampe, hvorfor en uafgjort på sidste spilledag sender begge parter videre i turneringen, uanset øvrige resultater. Et meget uheldigt fænomen, beklager Allan Kuhn.

– Nu har vi haft en turnering med så flot og underholdende fodbold, og så risikerer vi, at det farves af en uheldig struktur. Det er jo ikke holdenes skyld, de har gjort deres pligt og vundet deres kampe, men det er meget ærgerligt.

Ærgerlige må de også være i England, der var betragtet som en af de største favoritter, men er faldet helt igennem med to nederlag og hele seks scoringer imod.

– De var bedst mod Rumænien, men de giver jo mål væk i en lind strøm og på nærmest pinlig vis. Og det er højt besungne spillere, der laver skandaløse fejl, kommer det med en hovedrysten fra Kuhn, der allerede før turneringen i vores optakt havde sine tvivl om den engelske styrke.

En spiller der viste stor styrke var Polens målmand mod værtsnationen Italien, hvor AGF-keeperen pillede alt, hvad der kom indenfor feltet.

– Det var helt vildt, hvad han nappede i dén kamp, og det var voldsomt, at Polen nedlagde Italien, dén havde jeg ikke set komme, og nu skal de bare have ét point mod Spanien, så tager de førstepladsen. Det er meget imponerende.

Alt i alt bød anden runde igen på store og underholdende kampe, og i det hele taget er der kun én ting, som Allan Kuhn savner fra Italien. Tilskuere.

– Man sidder og kigger på alle de der farvede stole i fjernsynet, og der er altså god plads mellem tilskuerne. Det er synd, når man tænker på den fodbold, der er blevet spillet.

I forhold til sidste runde forventer Kuhn, at Danmark vinder sin kamp.

– De møder Serbien, der intet har på spil, den vinder Danmark helt sikkert. Det kan godt være, at serberne stritter lidt imod i starten, men de skal nok falde sammen, forsikrer fodboldeksperten overfor Footy.dk.

OVERSIGT

Scroll to Top