The perfect guide to the casino

Allan Kuhn med det fulde overblik: Derfor tabte det danske U21-landshold i mandags

Foto: Ritzau Scanpix

I samarbejde med Allan Kuhn vil Footy.dk følge U21-slutrunden, og komme med analyser fra den tidligere mesterstræner.

Det endte med et nederlag på 3-1, da det danske U21-landshold skulle op imod de forsvarende tyske Europamestre, og det var ikke et resultat, der kom bag på vores slutrunde-ekspert Allan Kuhn.

– Det var så logisk for mig, det der skete, lyder det fra tidligere mester-træner til Footy.dk

– Tyskerne kan stille med nærmest et helt hold, som er vant til at blive udfordret i Bundesligaen, vi stiller med et hold, hvor den største gruppe af spillerne kommer fra en klub, der sluttede nummer seks i Superligaen. Det skal jo give en forskel, fortsætter Allan Kuhn, der mener, at vi skulle være meget glade for det straffespark, som gav os reduceringsmålet til 3-1.

– Jeg er sikker, at det fik tyskerne til at slække lidt på tempoet og sige ”så tager vi 3-1 i stedet for at gå efter mere. De kunne have flået os, hvis de havde stået med 3-0 i ryggen og kunne blive ved at spille på kontra. Nu stillede de sig tilfredse.

– Man sad hele tiden med dén fornemmelse, at de kunne skrue op for tempoet, når det var nødvendigt, og det var kun Robert Skov, som var i stand til at matche dem. Det er i øvrigt meget imponerende, at han over så lang en periode kan blive ved at levere på så højt niveau, lyder roserne til FCK-spilleren, ligesom Kuhn også godkender præstationen hos målmanden, mens andre ikke just brillerede. Ikke engang en spiller som Philip Billing med sin Premier League-erfaring.

– Jeg tror, at han var ramt af at have været en del af et hold, der gik fra nederlag til nederlag. Det sætter sine spor, også selvom man i både kamp og træning bliver matchet på højt niveau, forklarer Kuhn, der desuden finder det interessant, at næsten alle hold stiller op i en 4-2-3-1.

– Det er et udslag af, at man i dag simpelthen er nødt til at have fem mand til at dække af på midtbanen for at lukke mellemrummene. Man lader gerne en midterforsvarer kører bolden op, men man er meget opsat på ikke at lade nogen mellemrum stå udækkede, det er en interessant tendens.

Fem af de første seks kampe har budt på mindst tre mål og i alle kampe med mindst tre mål kom begge hold på tavlen, så det har indtil videre været en målrig slutrunde med masser af god fodbold.

– Man kunne måske ellers have troet, at den stramme turneringsstruktur havde givet anledning til nogle forsigtige første kampe, men stort set alle kampe har åbnet sig op. Det har været meget underholdende, roser Kuhn, der giver Tyskland, Italien og Frankrig matchhold i forhold til at gå videre til semifinalen.

– Med en sejr i ryggen fra deres første kamp, og for specielt Frankrig og Italiens vedkommende mod gruppens formodet vanskeligste modstander, er det svært at forestille sig, at de ikke går videre til semifinalen nu, mener Kuhn, der glæder sig til at se det danske landsholds niveau i forhold til Østrig og Serbien, der venter i de kommende runder.

– Jeg forestiller mig, at vi stadig har en pæn chance for at tage andenpladsen, men det bliver en meget spændende anden runde, slutter bornholmeren forventningsfuldt.

Vi samler op på kampene fra anden runde og ser frem mod de sidste seks kampe i tredje runde i selskab med Allan Kuhn på lørdag.

OVERSIGT

Scroll to Top