The perfect guide to the casino

Optakt: Allan Kuhn varmer op til U21-EM med analyser og spilforslag

I samarbejde med Allan Kuhn vil Footy.dk følge U21-slutrunden, og komme med analyser fra den tidligere mesterstræner.

Fem nationer bærer den absolutte favoritværdighed ved den U21 EM-slutrunde, som tager sin begyndelse søndag aften, hvis man ellers skal tro oddsene. Og det skal man ofte.

Frankrig, Italien, England, Spanien og Tyskland ligger oddsmæssigt i en lille klump, der svinger fra 4.00 til 6.50, hvorefter der er et ”lysår” ned til alle øvrige, startende med Serbien på odds 13.00 og ned til Polen, der giver imponerende odds 226 gange igen.

Fodboldekspert og tidligere mestertræner med både Malmö FF og AaB, Allan Kuhn, har også svært ved at se ud over de fem nationer, når det gælder om at pege på en vinder.

– De ser ganske enkelt bare stærkere ud en alle andre, lyder det fra Kuhn, da Footy.dk fanger ham på vej til sit elskede Bornholm, men Kuhn synes dog alligevel, at én nation skiller sig ud fra resten.

– Der var lidt tvivl om, hvem Italien tog med i deres trup, men efter de har fået fire-seks stykker med, der normalt gør sig i Serie A, har jeg et rigtigt godt øje til dem. Der er ikke mindst Moise Kean, der er Federico Chiesa og en Alessandro Bastoni, og parret med hjemmebanefordelen tror jeg, at de får en rigtig flot turnering, vurderer Allan Kuhn om slutrunden, hvor Italien åbner kampagnen i Bologna.

Værtsnationen åbner mod Spanien, som netop besejrede Italien i semifinalen ved EM for to år siden, og de kommer selvfølgelig igen med en stærk trup, men altså ikke helt så stærk som Luigi di Biagios tropper, ifølge Allan Kuhn, der ser større muligheder i Tyskland.

– Der er vel ingen andre nationer, som kan stille så mange spillere, der regelmæssigt spiller på højeste niveau i en stor liga, kommer det imponeret fra Kuhn, der særligt har øje på Leverkusen-fyrtårnet Jonathan Tah, og så har tyskerne desuden fire mand med, der var med til at vinde i 2017.

England ser stærke ud, ”men mangler lige de største navne”, vurderer Kuhn, og nævner Marcus Rashford og Raheem Sterling som spillere, der kunne have været med, hvis ikke de allerede tørnede ud for seniorholdet. Samme ”problem” har Frankrig med Kylian Mbappé, men Kuhn mener, at man skal holde øje med en anden fransk spiller.

– Jeg glæder mig til at se Moussa Dembélé, og jeg tror, at han kan blive en skarp kandidat til topscorertitlen, vurderer bornholmeren, der heller ikke kommer udenom at kigge på en af varmeste spillere i hele Europa i løbet af foråret: Luka Jovic.

Serberen er just blevet solgt til Real Madrid efter en drømmesæson for Eintracht Frankfurt, og han stod for syv basser i kvalifikationen. Med hans scoringsrate i både Bundesliga og Europa League ligner odds 15.00 et varmt spil.

– Spørgsmålet er jo bare, om han går med videre fra gruppespillet, og det har jeg mine tvivl om. I virkeligheden håber Allan Kuhn ikke, at Serbien klarer sig videre, eftersom de er i pulje med Danmark, og Danmark går højst videre som nummer to.

– Jeg tror ikke på, at vi har noget at komme efter mod Tyskland, men med lidt held kan vi klare os videre som den bedste toer, håber Kuhn og kommer dermed ind på den ændrede turneringsstruktur.

Kun hver gruppevinder er direkte kvalificeret til semifinalen, og her får de selskab af den bedste toer. En voldsom struktur der stiller hårde krav fra start, og risikerer at kvæle interessen for hurtigt, hvis en nation får en skidt start i den første kamp.

– Ja, som tilskuer havde jeg gerne set, at man havde beholdt den tidligere struktur. For spillerne er det dog meget godt, de spiller så mange kampe i forvejen, og i det hele taget synes jeg, at det er fedt med få hold. Man ved, at alle er stærke og det er de allerstærkeste, som går videre, slutter Kuhn, der alt i alt regner med en fantastisk turnering.

På onsdag samler Allan Kuhn op på de første kampe, ikke mindst Danmarks duel mod Tyskland, og kigger samtidig frem mod de kommende dueller.

OVERSIGT

Scroll to Top