Referat: Flot comeback af FC Nordsjælland da OB snublede i jagten på bronze

OB kom tidligt foran, men to-målsføringen var ikke nok, da FC Nordsjælland fik point i 2-2 opgøret på mål af bl.a. Mikkel Rygaard.

OB kunne med en sejr i dagens kamp sikre bronze med en sejr, mens Esbjerg senere skulle tabe til FC København. FC Nordsjælland havde ikke det helt store at spille for andet end at sige pænt farvel til Kasper Hjulmand i hans sidste hjemmekamp som cheftræner.

Efter bare fem minutter fik vi kampens første scoring, da Oliver Lund kom fri på kanten og fik sendt bolden i feltet, som endte i klumpspil, hvorefter han selv samlede den løse bold op og bragte OB på 0-1.

Gæsterne kom ti minutter senere endnu engang på måltavlen efter en flot solopræstation af Bashkim Kadrii. Den hurtige angriber blev sendt i dybden alene mod to forsvarsspillere, hvor han fik sendt et skud afsted, som blev parreret af Nicolai Larsen, hvorefter han fulgte op og via stolpen bragte OB på 0-2.

FC Nordsjælland så ud til at have det meget svært overfor fynboernes tunge pres og direkte spil mod mål, hvorfor størstedelen af spillet foregik på hjemmeholdets banehalvdel.

OB fortsatte med at presse på og var klart tættere på at udbygge føringen kontra indkassere en reducering, hvor bl.a. Jeppe Tverskov var tæt på ved et hjørnespark.

Kort før pausen fik vi reduceringen fra FC Nordsjælland ud af ingenting. Jonathan Amon fik bolden helt nede ved hjørneflaget og forsøgte sig med et fladt indlæg, der blev blokeret, hvorefter han samlede bolden op igen inde i feltet og reducerede koldt og kynisk til 1-2.

Efter pausen kom FC Nordsjælland bedre ud, hvor målet tydeligvis havde givet dem et løft, hvilket også medførte en udligning. Andreas Skov Olsen blev sendt i dybden i højre side, hvorefter han sendte bolden på tværs af feltet, hvor Mikkel Rygaard let sendte bolden i nettet til 2-2.

OB var slet ikke kommet ud til 2. halvleg, hvor de konstant haltede efter et velsmurt FC Nordsjælland, der konstant pressede på for nu også at komme foran.

Fynboerne kom dog bedre med efterfølgende, hvor der med en halv time tilbage af kampen havde fornemmelsen af, at sejren kunne ende i begge lejre.

På trods af store chancer i begge ender formåede ingen af holdende at at afgøre kampen til deres fordel, hvorfor det målrige opgør endte med en pointdeling.

OB er med det uafgjorte resultat to point foran Esbjerg, der senere i dag møder FC København.