Referat: OB nedlagde FC Midtjylland efter målfest i jagten på bronzemedaljer

OB viste klassen og overvandt FC Midtjylland i 3-1 sejren i Odense efter mål af Alexander Ludwig, Jens Jakob Thomasen og Casper Nielsen.

OB tog denne aften imod de kommende sølvvindere fra FC Midtjylland i kamp, hvor gæsterne altså ikke havde andet end æren at spille for, mens OB fortsat kunne nå bronzemedaljer trods fire point op til Esbjerg.

Det var to hold, der fra kampens start gerne ville holde i bolden og spille mere direkte, når chancen bød sig, hvorfor det var en lidt rodet indledning på aftenens opgør.

Efter ti minutter kom OB’s Bashkim Kadrii frem til en god mulighed, da Troels Kløve fik sendt OB-angriberen dybt på kanten af feltet, hvorefter han afsluttede hårdt og fladt, men en stærk parrade af Jesper Hansen holdt OB fra at komme i front.

FC Midtjylland var generelt gode på bolden, men havde svært ved at komme frem til chancer, hvorfor det var en meget taktisk affære, hvor OB afventede at komme afsted på kontrastødene.

OB fik langt bedre fat frem mod pausen og fem minutter før pausen kom fynboerne også i front. Oliver Lund kastede et langt indkast ind i boksen, hvor Alexander Ludwig steg højst og dirigerede bolden i det korte målhjørne, hvor Jesper Hansen ikke kunne nå at reagere, hvorfor stillingen var 1-0 ved pausen.

Fynboerne kom stærkt ud efter pausen, hvor de efter få minutter udbyggede føringen. Ryan Johnson Lausen fandt Bashkim Kadrii på kanten af feltet, som sendte den videre ind i feltet, hvor Jens Jakob Thomasen kom stormende frem og satte indersiden på og udbyggede dermed føringen til 2-0.

Efter en times spil kom FC Midtjylland tilbage i kampen. Efter et skidt hjørnespark faldt bolden ned til Rasmus Nicolaisen, der afsluttede mod målet, men Marc Dal Hende fik afrettet den i mål til stillingen 2-1.

OB svarede dog hurtigt igen efter et fremragende kontrastød. Bashkim Kadrii blev endnu engang sendt afsted i dybden af Troels Kløve, der med en perfekt aflevering ind foran målet fandt Casper Nielsen, der eksekverede til 3-1.

FC Midtjylland forsøgte frem mod kampens slutning at jagte et reducerende mål, der kunne give ny spænding i kampen, men OB formåede at stå solidt i defensiven og trods flere tilnærmelser holdt de gæsterne fra at score yderligere.

OB fik dermed tre vitale point i jagten på bronzemedaljer, hvor de blot er ét point efter Esbjerg på tredjepladsen, der dog har spillet en kamp mindre.