Referat: Jakob Poulsen grundlagde sejren da FC Midtjylland moste OB

FC Midtjylland hentede tre vigtige point, da de moste OB med 2-0 sejren på mål af Jakob Poulsen og Frank Onyeka.

FC Midtjylland tog imod OB i aftenens kamp mellem ligaens 2. og 3. plads, hvor FC Midtjylland var tvunget til at vinde, hvis de skulle følge med FC København, mens fynboerne også skulle have point for at sikre forspringet til konkurrenterne.

OB startede kampen med at presse højt mod FC Midtjylland, hvilket medførte at spillet bølgede frem og tilbage med flere fejlafleveringer i en kamp, hvor begge hold havde svært ved at sætte sig på spillet.

Efter knap 20 minutter havde hjemmeholdet et par muligheder for at bringe sig i front efter et hjørnespark, hvor noget klumpspil førte til at bolden tog overliggeren, mens Mayron George forsøgte sig kort efter med et godt skud, men Sten Grytebust kom godt ned til sparket, som han reddede på fremragende maner.

Fem minutter senere lykkedes det for FC Midtjylland at komme i front, da Jeppe Tverskov klart og tydeligt gik i ryggen på Mayron George efter han blev spillet fri i feltet, hvorfor der blev dømt straffespark. Jakob Poulsen udnyttede situationen til fulde og scorede til 1-0.

FC Midtjylland var bortset fra de første ti minutter i fuld kontrol, mens OB sled for at få skabt chancerne, der ikke hang på træerne i dagens kamp for gæsterne.

Efter pausen kom OB bedre med i kampen, hvor de fik sat sig bedre på spillet og formåede også at komme frem til flere fornuftige chancer, hvor den sidste skarphed dog manglede.

Alligevel var det FC Midtjylland der kom på tavlen igen ti minutter inde i 2. halvleg. Sten Grytebust kom lang ud af sit felt for at cleare en bold, som Rafal Kurzawa samlede op, hvorefter han fandt Frank Onyeka, der let sparkede bolden i mål inden Grytebust var kommet på plads til stillingen 2-0.

OB formåede ikke at skabe det helt store efter målet, hvor hjemmeholdet var solide i defensiven og holdt godt fast i bolden i en overbevisende præstation fra FC Midtjylland.

Nicklas Helenius udgik med en skade ti minutter før tid, hvorfor OB spillede i undertal derfra, da de allereede havde brugt deres udskiftninger. Det var derfor en helt umulig opgave for OB at komme tilbage og dermed endte FC Midtjylland med at tage alle tre point i 2-0 sejren over OB.

FC Midtjylland er med sejren dermed klar til topkampen på torsdag mod FC København.