Referat: Flot OB-comeback sikrede fynboerne top 6 i stor AGF nedtur

AGF og OB tørnede sammen i aftenens kamp, hvor fynboerne leverede et flot comeback i 1-2 sejren på mål af bl.a. Bashkim Kadrii og Troels Kløve.

OB gæstede denne mandag aften Aarhus, hvor de med en sejr kunne sikre sig en plads i top 6. Omvendt var AGF presset til at vinde for at holde kontakten til konkurrenterne. Der var derfor alt på spil i aftenens kamp.

Det var et OB-hold, der kom blæsende fra start, hvor kvaliteten og selvtilliden var til forskel, hvor gæsterne fik sat sig på spillet.

Alligevel var det AGF, der kom frem til kampens første chance. Et kontraangreb havnede for fødderne af Kasper Lunding, efter en aflevering fra Patrick Mortensen, hvorefter førstnævnte trak ind i banen og fik sendt en fornuftig afslutning afsted, men Sten Grytebust var på plads og fremførte en god redning.

Hjemmeholdet fik arbejdet sig ind i kampen igen og tilkæmpede sig overtaget i kampen. Knap midtvejs i 1. halvleg fik OB også noteret sig for en fin mulighed, da Casper Nielsen fik braget til bolden et godt stykke udenfor feltet, som Kamil Grabara dog fik afværget.

Frem mod pausen var der flere gode muligheder i begge ender, bl.a. ved Kasper Lunding for hjemmeholdet samt Casper Nielsen inde i overtiden, men generelt manglede den sidste skarphed og dermed endte 1. halvleg uden scoringer.

Efter pausen burde OB have bragt sig foran, da Troels Kløve fandt Bashkim Kadrii i dybden således han fik en friløber, men hans afslutning gik akkurat forbi mål.

I stedet var det AGF, der kort efter bragte sig i front. Mustafa Amini lagde en flot bold ned bag OB-defensiven, som Kasper Lunding løb op, hvorefter han køligt satte føringsmålet ind.

Kasper Lunding var for alvor blevet varm efter sin scoring og en time inde i kampen tog han en flot solotur fem i banen for så til sidst at spille Patrick Mortensen fri, men angriberen formåede ikke at passere Sten Grytebust.

Midtvejs i 2. halvleg fik OB bragt balance i opgøret efter et skud fra Anders K Jacobsen kom retur i feltet, hvorefter Bashkim Kadrii dukkede op og prikkede bolden i kassen til 1-1.

AGF skulle nu jagte den vindende scoring, mens OB så tilfredse ud med at få point, som ville sikre dem en plads i top 6.

Alligevel var det fynboerne, der scorede endnu engang og bragte sig i front. Anders K Jacobsen fik trykket af, hvor returen denne gang røg ud til Troels Kløve, der headede bolden i det tomme mål.

Efter scoringen var OB komfortable med bolden og AGF formåede ikke at sammensætte et farligt angreb, hvorfor kampen sluttede 1-2 i Aarhus.

OB sikrede sig med sejren en plads i top 6, mens AGF nu skal vinde i Aalborg, hvis de skal nå med i top 6, hvor flere andre resultater også skal flaske sig for de hvide.