Referat: OB viste klassen i sejren over Brøndby og tordner ind i top 3

Brøndby formåede ikke at få point med fra Odense i aftenens kamp, hvor de blev slået af et stærkt OB-mandskab med 2-0 på mål af Bashkim Kadrii og Jacob Barret Laursen.

OB tog denne aften imod Brøndby, der begge ligger godt til i top 6, hvor en sejr vil føre til en 3. plads i tabellen. Der var god fyldt op på tribunerne og der var altså lagt op til et brag af en kamp i Odense.

Der var to mandskaber, der ville frem over stepperne, når de fik fat i bolden, hvorfor der fra start var flere gode muligheder for begge hold.

Kampens første store chance faldt til OB efter knap et kvarters spil, hvor Bashkim Kadrii blev sendt i dybden og fik trukket et par spillere til sig, hvorefter han finder en helt fri Casper Nielsen, der afslutter tæt forbi den fjerneste stolpe, i et ellers perfekt kontrastød.

Efter 20 minutters spil fik vi kampens første scoring, som faldt til hjemmeholdet. Et skarpt hjørnespark blev sparket ind over, som blev headet videre til Bashkim Kadrii, der med ryggen til mål styrede bolden i kassen til føringen 1-0.

Scoringen fik Brøndby til at vågne op, hvilket betød mere boldbesiddelse til gæsterne, mens OB spillede mere direkte, når de erobrede bolden. Brøndby lignede dog et hold, der havde svært ved at sætte de afgørende afleveringer sammen på banens sidste tredjedel.

Brøndby forsøgte sig frem mod pausen med en mere fysisk spillestil i form af lange bolde op mod Kamil Wilczek og brugte meget tid på dødbolde, hvor de også flere gange var farlige, dog uden den afgørende kvalitet.

Efter pausen skulle der ikke gå lang tid før der kom en kæmpe chance til Brøndby. Efter et hjørnespark blev der headet på overliggeren, mens retuen kom ud igen for fødderne af Jens Martin Gammelby, der bragede bolden forbi målet til stor frustration for gæsterne.

Brøndby blev ved med at presse godt på i deres god periode, hvor de vandt duellerne og samlede andenboldene op og kørte på, på ny.

OB kom dog bedre med igen og efter en god times tid var de tæt på at udbygge føringen, da Casper Nielsen fandt Bashkim Kadrii i dybden, som fik trykket af, men lige på Marvin Schwäbe.

Kort efter kom scoringen dog til fynboerne. Et indlæg fra Ryan Johnson Laursen mod bagerste stolpe, hvor Jacob Barret Laursen flugtede på indlægget og passerede flot den tyske målmand til føringen 2-0.

Brøndby forsøgte sig ihærdigt frem mod slutning af kampen, men kvaliteten var ganske enkelt ikke god nok og derfor blev det en klar OB sejr på 2-0.

OB spillede sig med sejren ind på 3. pladsen i Alka Superligaen.