Referat: Straffespark i begge ender, da FC Midtjylland slog OB og spillede sig til tops

Der var dømt topkamp i Herning, da FC Midtjylland tog imod formstærke OB, og vandt 3-0 efter scoring af bl.a. rutinerede Jakob Poulsen.

Der var masser af røg, da de to hold gik på banen og der var da også røg og damp fra kampens start, hvor begge hold forsøgte at sætte sit præg på kampen ved at være aggressive i presspillet.

Det var en kamp, hvor både OB og FC Midtjylland havde gode perioder på bolden, hvor der blev skabt fornuftige chancer i begge ender, der dog indledningsvis manglede den sidste skarphed.

Efter knap 20 minutter fik vi for alvor kampens første store chance. Brasilianske Evander fik bolden i løb midt for mål og sendte, lige udenfor feltet, et flot spark afsted mod højre målhjørne, men OB’s Sten Grytebust fremviste en fænomenal redning, der stoppede forsøget.

FC Midtjylland fik endnu bedre fat på kampen efterfølgende, mens OB stod mere defensivt og forsøgte at slå til på kontra i form af mere direkte spil.

Kort efter lykkedes det da også for hjemmeholdet at drage nytte af deres gode spil. Jakob Poulsen sendte et frispark mod Rasmus Nicolaisen bagerst i feltet, der fandt Alexander Scholz, der flot headede bolden i kassen bag en chanceløs Sten Grytebust efter en utrolig flot udført standardsituation.

Knap 10 minutter før pausen fik Evander sendt et stærkt spark afsted udenfor feltet, men igen reddede Sten Grytebust. Returen røg ud til Mayron George, der blev revet ned og dermed var der straffespark til hjemmeholdet. Straffesparket tog Jakob Poulsen sig af, som han sparkede sikkert i kassen og dermed var stillingen 2-0 til ulvene ved pausen.

OB kom godt ud til 2. halvleg og fik sat pres på hjemmeholdet. Efter bare 5 min af 2. halvleg fik gæsterne såmænd også tildelt et straffespark. Jeppe Tverskov afsluttede resolut på en nedfaldsbold i feltet, som dog blev stoppet ureglementeret af Rasmus Nicolaisen, der klart og tydeligt havde hånd på bolden.

Nicklas Helenius var manden, der skulle tage sig af straffesparket, men OB-topscoren formåede ikke at sparke bolden i kassen, da Jesper Hansen gik til den rigtige side.

OB fortsatte, trods det brændte straffespark, med at presse på for at få en reducering. Trætheden meldte sig dog mod kampens slutning og det var tydeligt, at der manglede energi og skarphed på den sidste tredjedel.

Trods der stod OB på hele 2. halvleg, så var det FC Midtjylland, der lukkede kampen kort før tid. Bozhidar Kraev fandt Anwer Mabil, der kom fri i højre side og slog en hård bold ind foran målet, hvor en fremstormende Joel Andersson kom først på bolden og sendte scoringen sikkert i mål´til slutresultatet 3-0.

FC Midtjylland indtager med sejren 1. pladsen i Alka Superligaen, mens OB falder ned på 4. pladsen og overhales af Brøndby med en bedre målscore.