Referat: Tidlig Nordsjælland-scoring var ikke nok i flot OB-comeback

FC nordsjælland kom godt fra start med en tidlig scoring, men et flot OB-comeback sikrede fynboerne 3-1 sejren i Farum på mål af bl.a. Nicklas Helenius og Bashkim Kadrii.

FC Nordsjælland tog imod OB efter den lange landskampspause, som specielt hjemmeholdet havde haft brug for efter ikke at have vundet i deres seneste fem kampe. OB har ikke tabt deres seneste ni opgør og har set yderst stærke ud, så der var lagt op til et brag af en kamp denne eftermiddag i Farum.

Efter bare tre minutter fik vi kampens første scoring, da FC Nordsjælland bragte sig i front. Jonathan Amon fandt Mikkel Damsgaard i dybden, der spillede bolden på tværs af målet, hvor en helt fri Andreas Skov Olsen let satte bolden i kassen til 1-0.

Efter scoringen kom gæsterne naturligt mere på bolden og skulle søge udligningen. Alligevel var det FC Nordsjælland der havde størstedelen af spillet, hvorfor fynboerne havde tendens til at spille mere direkte, når de erobrede bolden.

Midtvejs i 1. halvleg fik OB udlignet efter et flot opspil. Bashkim Kadrii fandt Casper Nielsen på kanten af feltet, hvor han lagde den ind over til Troels Kløve, der lagde den til rette for Jens Jakob Thomasen, som med sin præcise afslutning dirigerede udligningen i kassen til 1-1.

Målet gav tydeligvis gæsterne et løft spillemæssigt, hvor de viste god boldomgang og fortsatte med at skabe chancer. Frem mod pausen skiftede spillet igen, hvor FC Nordsjælland igen så gode ud, mens fynboerne stod mere afventende for at slå til på omstillingerne.

Efter pausen var det OB’s tur til at juble over en scoring efter 3 minutter. Casper Nielsen lavede en fremragende vending på kanten af feltet og fandt Nickals Helenius, der elegant sparkede bolden i kassen mellem benene på Nicolai Larsen til 1-2.

FC Nordsjælland forsøgte at svare igen efter scoringen, men formåede ikke at spille sig frem til de helt store chancer.

Efter en times spil slog gæsterne til igen. Casper Nielsen fandt denne gang Bashkim Kadrii med ryggen til mål, men med en stærk vending sparkede han bolden over i det lange hjørne uden chance for Nicolai Larsen til stillingen 1-3.

Efter scoringen blev OB endnu mere komfortable med at stå defensivt og kompakt samt spille mere direkte, når de erobrede bolden. Hjemmeholdet kom frem til flere og flere chancer frem mod slutningen, men aldrig noget, der for alvor blev farligt for OB.

FC Nordsjællands Karlo Bartolec havde et forsøg i overtiden, der tog overliggeren i en kamp, hvor heldet ikke var med hjemmeholdet.

Dermed sluttede kampen 1-3 i Farum, hvilket sikrer OB 4. pladsen i Alka Superligaen.