Kæmpe drop i fremragende OB-comeback efter blackout i Odense

Esbjerg åbnede med en tidlig scoring, men OB fik det vendt til aller sidst på et kæmpe drop af Jeppe Højbjerg, hvorfor det endte 2-1 i Odense på mål af Rudolph Austin, Marco Lund og Casper Nielsen.

OB tog denne søndag aften imod Esbjerg i Odense til et spændende opgør, hvor Esbjerg skulle kæmpe for at holde deres 3. plads i tabellen, mens OB med en sejr kunne spille sig ind i top 6.

Hjemmeholdet satte sig som ventet på spillet fra start, mens Esbjerg havde et mere defensivt udgangspunkt. Gæsterne kom tidligt foran efter et godt slået hjørnespark, hvor Rodolph Austin steg op helt umarkeret og stangede sit hold i front til 0-1.

Scoringen ændrede ikke på kampbilledet, hvor Esbjerg fortsat stod godt i defensiven, mens fynboerne forsøgte at kombinere sig igennem kæderne.

Et kvarter inde i kampen gik lyset på stadion, Nature Energy Park, i form af en strømafbrydelse og der kom altså en længere pause på ti minutters tid.

Efter den bizarre pause kom der gang i den igen, hvor OB fortsatte med at presse på. En halv time inde i kampen fik Mathias Greve spillet Troels Kløve fri i dybden, men hans skud blev akkurat blokeret til hjørnespark.

På det efterfølgende hjørnespark kom Jeppe Tverskov frem til et frit hovedstød, men Esbjerg-defensiven fik akkurat afværget på stregen. Kort før pausen lykkedes det så for fynboerne efter endnu et hjørnespark fra Bashkim Kadrii, hvor Jeppe Højbjerg kom skidt ud og så kunne Marco Lund let heade fynboerne på 1-1.

Efter pausen forsøgte Esbjerg at komme mere med i spillet og fik langt mere tid på bolden, mens det nu var hjemmeholdet, der spillede mere direkte med en hurtig spilopbygning.

Efter en times spil kom OB bedre med i kampen, hvor Jacob Barret Laursen som så mange gange før kom godt med frem i venstre side, hvorefter han sendte et godt indlæg ind i hovedet på indskiftede Casper Nielsen, der dog manglede noget saft og kraft i hovedstødet.

Esbjerg forsøgte at svare igen midtvejs i 2. halvleg, igen på et hjørnespark, som blev slået til bagerste stolpe, hvor Jacob Lungi Sørensen dukkede op, men hans hovedstød var ikke præcist nok til at blive farligt.

20 minutter før tid var der skydetelt i Esbjerg-feltet, hvor først Jacob Barret Laursen fik afsluttet, hvorefter Troels Kløve fangede riposten, men en fantastisk redning af Jeppe Højbjerg holdt Esbjerg inde i kampen.

Begge hold forsøgte til det sidste at komme frem til den afgørende scoring, og dybt inde i overtiden lykkedes det for OB at tage alle tre point. Casper Nielsen bragede på mål bagerst i feltet og Jeppe Højbjerg gik galt af den, hvorefter bolden trillede ind mellem benene på Esbjerg-keeperen på et kæmpe drop.

Dermed endte OB med at tage alle tre point og glide ind i top 6.