Referat: Ung keeper-debutant sikrede OB point efter gyserafslutning i Brøndby

Brøndby smed endnu engang føringen kort før tid i det uafgjorte 1-1 opgør mod OB på mål af Hany Mukhtar og Ramon Leeuwin.

Brøndby tog denne aften imod OB i en kamp, hvor begge hold har hårdt brug for point, da begge hold lå udenfor top 6 inden aftenens opgør.

Hjemmeholdet pressede på fra kampens start, hvor de formåede at spille hurtigere og bedre end gæsterne. Begge hold ville spille fodbold langs græsset dog altså med Brøndby i mest boldbesiddelse, mens OB lurede på omstillingerne.

Kampens første store chance faldt til den brandvarme Kamil Wilczek, der blev sendt dybt og helt fri med debutanten, med rødder i fynske Kerteminde, Oliver Christensen, der stormede ud af sit felt og med en fremragende fodparrede afværgede den unge OB-keeper situationen, hvor Wilczek normalt scorer.

20 minutter inde i kampen var Bashkim Kadrii tæt på at bringe fynboerne i front efter en god bold ind til Kadrii, der med en fremragende førstegangsberøring satte Brøndby-defensiven, hvorefter hans udmærkede afslutning blev reddet af Marvin Schwäbe.

Kort før pausen diskede Schwäbe igen op med en klasseredning efter Mathias Greve fandt wingbacken, Ryan Johnson Laursen, der havde taget det lange løb ind i feltet og hans hovedstød, der sad lige under overliggeren blev akkurat reddet af den tyske målmand.

Efter pausen kom Brøndby igen ud med en masse energi og spilovertag. Kort inde i 2. halvleg fik Brøndby egentlig scoret, efter Kamil Wilczek firsttimede en flugter direkte på stolpen, hvorefter returen ramte Alexander Ludwig og gik i mål, men til fynboernes held blev der dømt offside på polakken, hvilket dog så meget tvivlsomt ud.

Efter en times spil fik Brøndby atter prikket kuglen i kassen, men igen blev målet underkendt. Kamil Wilczek stak Ante Erceg i dybden, hvorefter han rundede unge Oliver Christensen og prikkede bolden i kassen, men denne gang blev der ganske korrekt dømt offside.

Kort efter ramte Kamil Wilczek atter stolpen. Janus Drachmann forsøger at heade bolden tilbage til sin målmand, som bliver fanget på mellemhånd, hvorefter Kamil Wilczek stryger forbi og med frit mål ramte han endnu engang stolpen.

Brøndby fortsatte presset frem mod kampens slutning og knap 10 minutter før tid lykkedes det for hjemmeholdet. Besar Halimi satte Mathias Greve efter et hjørnespark, hvorefter han fandt Hany Mukhtar midt for mål, der lidt kluntet prikkede bolden i kassen uden chance for Oliver Christensen.

Få minutter efter scoringen fik fynboerne udlignet efter et hjørnespark. Janus Drachmann sender bolden i feltet efter et hjørnespark, hvor Nicklas Helenius dukker op, men hoevstødet blev reddet af Marvin Schwäbe, men returen faldt til Ramon Leeuwin, der let prikkede bolden i kassen til 1-1.

Herefter skulle Brøndby frem og presse på igen og det var lige ved at lykkedes, da Ante Erceg sparkede på kassen, men Oliver Christensen brillierede med en stærk fodparrade, hvorefter returen ramte Kamil Wilczek, der dog sendte bolden forbi mål.

Brøndby formåede ikke at fremtvinge flere scoringer trods deres tunge pres og derfor endte kampen 1-1 efter en fremragende Superliga-debut af OB’s 19-årige Oliver Christensen.