Referat: Drømmemål af hjemvendte Kadrii sendte AB ud og OB videre i Sydbank Pokalen

OB spillede sig sikkert videre i pokalen efter fremragende spil af den hjemvendte Baskhim Kadrii, der foruden sit drømmemål lagde op til flere af målene i 0-4-sejren.

AB tog her til aften imod OB i Sydbank Pokalen, hvor begge hold gav den gas med henblik på at komme videre. Hjemmeholdet stillede med stærkeste opstilling, mens gæsterne fra Fyn havde givet nye kræfter plads til at udfolde sig. Heriblandt fik både Bashkim Kadrii og Kamil Vacek debut i dagens kamp, mens unge Oliver Christensen erstattede Sten Grytebust.

AB kom ud med en masse power fra kampens start, mens OB lige skulle finde sig til rette og fik med tiden ro på spillet, mens AB’s helt store mulighed i kampen var i form af kontrasituationer, hvor de kunne udnytte deres fart.

Kort inde i kampen kom hjemmeholdet frem til et hjørnespark, som blev slået tæt på mål, hvor nedfaldsbolden landede hos en helt fri Jonas Nielsen, der kanonerede bolden mod mål fra kort afstand, men en fremragende fodparade af unge Oliver Christensen stoppe skuddet på fremragende manér.

Kampens første scoring faldt til OB efter 20 minutters spil. Den tidligere, og nu nye, OB-spiller, Baskhim Kadrii, modtog bolden på midten og drev selv bolden frem og ca. 45 meter fra mål sendte han en hammer af et spark afsted mod mål, der tog al spindelvævet helt op i krydset – hvilket drømmemål af OB’s nye nummer 9.

Blot få minutter efter kom gæsterne yderligere i front. Igen drev Bashkim Kadrii bolden frem og sendte så en bold i dybden til Ryan Laursen, der iskoldt rundede AB-målmanden for så efterfølgende at prikke kuglen i kassen efter fremragende fynske takter.

Kort før pausen var det igen Kadrii, der drev bolden frem og han fandt Nicklas Helenius, der satte sin direkte modstander af, hvorefter han sparkede fynboerne yderligere i front til 0-3.

Efter pausen så OB ud til at være tilfredse med resultatet og så sig tilfredse med at holde bolden i egne rækker. AB så også ud til at have mistet pusten ovenpå snitteren de fik i 1. halvleg, hvorfor tempoet ikke var noget at prale af.

Efter en times spil blev der bygget yderligere på den fynske føring. Efter fint spil mellem OB’erne endte bolden for fødderne af Nicklas Helenius, der iskoldt udplacerede AB-målmanden, som ikke havde nogen chance for at redde forsøget, der gik ind til 0-4.

Efterfølgende fik AB mere boldomgang, hvor de forsøgte at sætte spillet op, men hver gang de kom i nærheden af OB-defensiven manglede den sidste skarphed for akademikerne.

Gæsterne var tæt på yderligere en scoring et kvarter før tid, hvor indskiftede Yao lagde et perfekt indlæg med venstreskøjten, der lå lige hvor den skulle, i hovedet på Mathias Greve, hvis hovedstødsforsøg dog blev stoppet i sidste sekund af AB-målmand, Oliver Thorup.

OB havde flere muligheder for at udbygge føringen frem mod slutningen af kampen, men den sidste skarphed manglede i flere omgange hos fynboerne.

OB er dermed sikkert videre til næste runde i Sydbank Pokalen med 0-4 sejren i Gladsaxe over AB.