Atletico nedlagde Real i underholdende Super Cup

Atletico Madrid slog rivalerne fra Real Madrid i en underholdende og målrig finale.

I sidste sæson vandt Real Madrid Champions League, mens bysbørnene fra Atletico Madrid vandt Europa League. Derfor havde de sat hinanden stævne her til aften i den estiske hovedstad Tallinn i den europæiske Super Cup.

Der var spillet under et minut af opgøret, da Diego Costa på fremragende vis sled sig fri af Real-forsvaret og fra en nærmest umulig vinkel tordnede bolden i kassen. Real Madrid fik dog udlignet, da Karim Benzema headede bolden i mål før pausen. I anden halvleg begik Juanfran et tåbeligt straffespark, da han efter et hjørnespark ramte bolden med hånden. Sergio Ramos udnyttede den store chance, og så var Real i front med 2-1. Føringen holdt til ti minutter før tid, hvor Marcelo på tåbelig vis holdt en bold i spil for, at den få sekunder efter lå i Real-målet, efter at Angel Correa på fornem vis havde sat Diego Costa op til en let scoring.

Der kom ikke flere scoringer i den ordinære spilletid, hvorfor kampen måtte i forlænget spilletid. Her startede Real Madrid bedst, men en fejl af Raphael Varane sendte bolden i fødderne af Thomas Parter, der ramte Saul Niguez med sit indlæg. Den spanske midtbanespiller kvitterede ved at flugte bolden i mål på smukkeste vis uden for Keylor Navas’ rækkevidde. Kort inden pausen af den forlængede spilletid bragte Koke Atletico foran med 4-2, da han udnyttede en fin aflevering fra Vitolo, efter at Diego Costa havde vundet en duel mod Dani Carvajal på kanten.

Mere blev det ikke til, og så kunne Atletico Madrid løfte trofæet som symbol på at have vundet den europæiske Super Cup.