Referat: Damen slog til i de døende minutter i intenst opgør mellem OB og FCK

FCK formåede kort før tid at komme på måltavlen, da Dame N’Doye dukkede op i en kamp, der bød på store chancer og fremragende fodbold i 0-1 kampen.

Nature Energy Park i Odense var flot befolket til eftermiddagens opgør mellem OB og FCK, hvor der traditionen tro var lagt op til et brag af en kamp mellem de to mandskaber.

Begge hold forsøgte at sætte sig på spillet fra kampens start, hvor de skiftevis spillede bolden tålmodigt rundt. Få minutter efter startfløjtet blev kampen afbrudt i en længere periode efter et sammenstød mellem FCK’s Robert Skov og OB’eren, Jacob Barret, der kom slemt til skade i sammenstødet og kørt i ambulance til hospitalet, blev erstattet af Mikkel Desler.

Herefter pressede OB på, først fik Denis Vavro clearet et farligt indlæg til hjørnespark, hvorefter Casper Nielsen fik afsluttet godt på et langskud efter selv samme hjørnespark.

Holdene skiftede fortsat til at bygge spillet op, hvilket gav pæne chancer i begge ender, der dog manglede det aller sidste for at blive farlige. Farlige blev FCK dog efter et kvarters spil. Et godt indlæg af Nicolai Boilesen fandt Dame N’Doye helt fri i det lille felt, hvor han frækt forsøgte at lobbe den over Sten Grytebust, men en meget lang arm reddede forsøget – Fremragende af OB-keeperen.

Efter 35 minutter var fynboerne på spil igen efter et hjørnespark. Igen endte bolden for fødderne af Casper Nielsen, der trykkede af udenfor feltet, hvor bolden endte på Dennis Vavros hænder, men Jens Maae’s fløjte forblev tavs i situationen til stor frustration for OB-spillerne.

I dommerens tillægstid var FCK igen utrolig tæt på. Peter Ankersen kom fri på kanten og slog et præcist indlæg ind i hovedet på Rasmus Falk, men en helt utrolig redning af Sten Grytebust på stregen holdt bolden ud af målet og dermed var stillingen 0-0 ved pausen.

FCK kom godt ud efter pausen, hvor de indskiftede Kenan Kodro til fordel for Nikolaj Thomsen, hvilket gav et mere offensivt udtryk, mens hjemmeholdet så tilfredse ud med at spille mere direkte i form af kontrastød.

Efter en times spil var OB ved at bringe sig i front. Ryan Johnson Laursen spillede bolden blindt ind i feltet, som Bjelland lod køre, mens Jesse Joronen blev fanget på mellemhånd opsnappede Mathias Jørgensen bolden, men hans skud blev reddet af en glidende Denis Vavro.

FCK forsøgte efterfølgende at svare hurtigt igen. Efter et hjørnespark dumpede bolden ned for fødderne af Robert Skov, men hans skud strøg i sidenettet.

Efter 75 minutter var Rasmus Falk igen på spil. Et boldtab af Mathias Greve var ved at få konsekvenser, da Rasmus Falk opsnappede bolden på midten og kort udenfor feltet trykkede den tidligere OB’er af og hamrede bolden på overliggeren, mens Sten Grytebust fik clearet returen.

Kort før tid lykkedes det langt om længe for gæsterne at komme i front. Rasmus Falk sled sig fri i højre side og fik besværet sendt et indlæg ind over, som fandt en fremstormende Dame N’Doye, der bragte gæsterne på 0-1.

OB forsøgte sig desperat i slutminutterne, hvor Nicklas Helenius var tæt på at udligne, men hovedstødet manglede det sidste og dermed endte FCK med at tage alle tre point i 0-1 sejren.