Kroatien slog russerne ud efter straffespark

Kroatien slog Rusland ud af VM efter straffesparkskonkurrence.

Rusland og Kroatien tørnede her til aften sammen i den sidste af VM-slutrundens kvartfinaler, hvor det skulle afgøres, hvem der skal møde England i semifinalen.

Efter en halv times spil kom Rusland i front, da Denis Cheryshev flot krøllede bolden i mål med venstreskøjten efter bandespil med Artem Dzyuba. Føringen holdt dog blot i lidt over en håndfuld minutter. Mario Mandzukic kom fri i venstre side, og herfra lagde han bolden ind i panden på en fri Andrej Kramaric, der headede kuglen i kassen uden chance for Igor Akinfeev i det russiske mål.

Flere scoringer kom der ikke i første halvleg, hvorfor de to hold gik i omklædningsrummene med 1-1. Med en halv time igen var Ivan Perisic millimeter fra at bringe kroaterne i front, da hans afslutning inde i feltet ramte stolpen og gik ud. Russerne løb tør for kræfter, hvorfor kroaterne pressede på til sidst, men der kom ingen afgørelse i ordinær spilletid, hvorfor de to hold måtte i forlænget spilletid for at afgøre kampen.

Her blev der scoret efter ti minutter, da Domagoj Vida dirigerede et hjørnespark i nettet. Med fem minutter tilbage af den forlængede spilletid slog Mario Fernandes til og sendte kampen i straffespark, da han headede et indlæg i kassen.

I straffesparkskonkurrencen trak Kroatien det længste strå, da de vandt med 4-3. Ivan Rakitic stod – som mod Danmark – for det afgørende spark.