Straffesparksgyser: Danmark er ude af VM efter vild afslutning

Det startede med et brag, men så røg luften også lidt ud af ballonen i kampen mellem Kroatien og Danmark.

Blot 57 sekunder tog det, før de danske spillere kunne juble efter en scoring af Mathias “Zanka” Jørgensen. Jonas Knudsen tog et langt indkast, og efter lidt tumult var Danmark foran. Ekstase pÃ¥ banen. Ekstase pÃ¥ stadion. Ekstase i hele det danske land.

Lige så stor jubel og eufori, lige så stor skuffelse var der blot 3 minutter senere, da Henrik Dalsgaard prøvede, at sparke bolden ud af kommunen. Desværre sparkede han den direkte i ansigtet på Andreas Christensen, så den med stor held røg direkte over til Mario Mandžukić, der uden problemer kunne sparke bolden i nettet.

Herefter forløb resten af 1. halvleg på Kroatiens præmisser, der dog ikke kom frem til de helt store chancer.

2. halvleg var mere lige, og det danske landshold fik holdt mere på bolden, og især indskiftede Lasse Schöne viste klassen, og var eminent til, at holde på bolden, og spille sig ud af presset.

Begge hold havde deres muligheder, men efter det 90. minut stod det stadigvæk 1-1, og kampen måtte derfor i forlænget.

De første 15 minutter af den forlængede spilletid var fyldt med buh råb mod de danske drenge. Grunden? Kroatien var presset i bund, og danskerne var nede ved det kroatiske felt, hvor de skabte chancer. Der kom dog ingen mål, men mærkværdigt nok så blev Michael Krohn-Dehli skiftet ind.

De sidste 15 minutter bød pÃ¥ kæmpe drama! Schmeichel blev rundet, og “Zanka” var nødt til, at begÃ¥ straffespark. Gult kort og Modric stillede sig klar.

Sekunder efter sparket gik Peter Schmeichel amok af ren jubel, da han oppe fra tribunen så sin sød redde straffesparket.

Kampen skulle derfor afgøres i straffesparkskonkurrence.

Kasper Schmeichel var overlegen i målet, og havde 2 vigtige redninger. Desværre så havde de danske spillere ikke trænet straffespark denne uge, og det endte i ren elendighed. Eriksen, Schöne og Jørgensen brændte på det skammeligste, og Danmark er ude af VM.