Referat: Kyniske AGF viste klassen mod uskarpe OB og er et skridt tættere på Europa League

AGF kom tidligt i front og endte med at få sejren til aller sidst med 3-2 sejren over OB på mål af Jens Stage, Bror Blume og Jakob Ankersen og er nu et skridt tættere på Europa League med den samlede 6-4-sejr.

Med sol og sommer og fremragende stemning på et tæt pakket EWII Park i Odense var der lagt op til et brag af en kamp i returkampen mellem OB og AGF, hvor gæsterne havde en 3-2 sejr med i bagagen.

OB satte sig på spillet fra start hårdt presset af AGF i alt hvad de foretog dem, hvor deres gameplan var at gå hårdt til OB’erne fysisk.

Efter 7 minutters spil kom AGF for første gange ned på hjemmeholdets banehalvdel, hvor de fremtvang et hjørnespark. Hjørnesparket blev slået til bagerste stolpe, hvor gæsternes Jens Stage stod helt umarkeret, hvor han let headede bolden i kassen til 0-1.

AGF havde efterfølgende for alvor en brugbar føring på samlet 4-2 og så sig tilfredse med at stille sig ned og lade OB skabe spillet, mens de lurede på kontrachancerne.

Midtvejs i 1. halvleg var hjemmeholdets Casper Nielsen tæt på en udligning. Jeppe Tverskov sætter først Bror Blume på midten, hvorefter han sender Casper Nielsen dybt, hvorefter han sætter sin direkte oppasser, men til hans uhed sparker han over målet.

Efter et AGF angreb var det OB’ernes tur til at slå kontra. Et langt udkast fra Sten Grytebust fandt Casper Nielsen, der sendte en fremragende stikning til Anders K. Jacobsen, der dog manglede det sidste for at udplacere Jovanovic.

Jens Jakob Thomasen havde et brag af et skud på overliggen kort før pausen, men uheldigvis for OB fløj bolden retur og dermed var stillingen 0-1 ved pausen.

OB forsøgte at fortsætte hvor de slap, men igen fik hjemmeholdet en dårlig start på halvlegen. AGF fik spillet den fint rundt og Jens Stage endte med at lægge den af til Bror Blume kort udenfor feltet, der kontrolleret bragede en flad bold ind ned i hjørnet til 0-2.

Herefter var det for alvor op af bakke for fynboerne, men efter 55 minutter blev der begået straffespark af Niklas Backman, der havde hånd på bolden. Nicklas Helenius steppede op og bankede bolden ind bag Jovanovic, der ellers fik handsken på, til 1-2.

Scoringen gav fynboerne tro på tingene og fortsatte med at presse på. Gæsterne stod dog godt i defensiven og holdt OB fra de helt store chancer. I det 89 minut lykkedes det alligevel for fynboerne at fremtvinge en udligning. En god bold i dybden fra Nicklas Helenius fandt en helt fri Anders K. Jacobsen, der sikkert sparkede udligningen i kassen.

Med 5 minutters tillægstid var der for alvor tryk på, da en scoring til OB ville betyde forlænget spilletid. Det var istedet gæsternes Jakob Ankersen, der lukkede opgøret med sin scoring til 3-2 dybt inde i overtiden.

Dermed er AGF samlet videre med en samlet sejr på 6-4 over OB.