Referat: Fremragende comeback af AGF i målrig affære mod OB i jagten på Europa League

OB sled sig til det uafgjorte resultat, 2-2, imod AGF, hvor vi fik en masse fight og et drømmemål af OB’s dobbelte målscorer, Troels Kløve.

Sol og sommer i Aarhus, hvor mange havde fundet vej til dagens opgør mellem AGF og OB, der tog hul på det første opgør af to kampe i søndagens tidlige opgør.

OB fik en fremragende start på opgøret, da de fik scoret efter bare to minutter. Ryan Laursen kom frem i OB’s højre side, hvor han fik rigtig meget plads og så kunne han slå en god flad bold ind i feltet, som Casper Nielsen hoppede over og så kunne Troels Kløve let banke fynboerne på 0-1.

Scoringen gave gæsterne ro på spillet og fortsatte den gode boldomgang, mens AGF skulle samle sig igen efter den tidlige scoring. AGF fik netop samlet sig og efter 20 minutter fik vi udligningen. AGF fik kombineret rigtig godt i højre side på nogle pressede afleveringer og så fik Daniel A Pedersen sendt en god aflevering på tværs til Tobias Sana, der iskoldt sparkede bolden ind bag Sten Grytebust til 1-1.

Kort før pausen fik vi en vidunderlig scoring i Aarhus. Anders K Jacobsen havde søgt ned i banen og lavede et højt lob over AGF-forsvaret, der fandt Troels Kløve, der afsluttede halvt med ryggen til målet, men på fremragende vis over i det ene målhjørne uden chance for Jovanovic på et drømmemål af den dobbelte målscorer.

AGF kom med en langt større energi efter pausen, hvor der dels var mere aggressivitet og bedre boldomgang hos hjemmeholdet. Det gav pote for AGF, der kort inde i 2. halvleg fik udlignet. Et langt indkast ind i OB-feltet, der umiddelbart ikke var farligt fik Marco Lund headet forfærdeligt væk, da bolden landede for fødderne af Kasper Junker, der bankede bolden i kassen til 2-2.

AGF blev ved efter scoringen og indskiftede Martin Pusic bragte sit hold i front efter bare 55 minutter. Jakob Ankersen løb sig fri på midten af banen og fik sendt en afslutning afsted, der tilfældigt ramte Martin Pusic, der rettede bolden af således den akkurat snød Sten Grytebust inde i målet til føringen 3-2.

Efterfølgende så AGF tilfredse ud med resultat og overlod stille og roligt spillet til OB, der med tålmodighed forsøgte at spille sig frem til chancerne. AGF stod solidt i defensiven, hvilket gjorde det svært for fynboerne at komme frem til det helt store, hvor den sidste skarphed manglede. Det gav AGF et fornuftigt udgangspunkt med 3-2 sejren frem mod det næste møde i Odense næste søndag.