The perfect guide to the casino

Aakjærs blog: VM-testen starter her

Torben Aakjær har været ved tasterne forud for Danmarks to testkampe mod Panama og Chile

Tiden nærmer sig, hvor Danmark skal forsvare nationens farver, i forbindelse med sommerens VM i Rusland, og selvom Hareides tropper ikke just regnes blandt favoritterne til at gå hele vejen, så burde der trods alt være en relativ stor chance for avancement fra en, på papiret sportslig fin gruppe. Som bekendt er det Frankrig, Peru og Australien der er modstanderne i VM gruppen, og med undtagelse af Frankrig, bør Danmark kunne besejre de to øvrige nationer, og således kvalificere sig videre til første knock out runde, hvor modstanderen højst sandsynligt bliver Argentina, der som de fleste nok ved, har et super hold, i hvert fald på papiret, herunder ikke mindst klodens bedste fodboldspiller, Lionel Messi, der formentlig vil gøre alt, og sikkert mere til, for at være med til at erobre VM trofæet, der måske omsider vil få Maradona tilhængere til at tie.

Men nok om Maradona, VM og Messi, for det handler jo om vores lille land, og som optakt til VM gruppe kampene, skal de rød/hvide drenge, spille fire testkampe, hvoraf den første er torsdag mod Panama, en kamp som afvikles på Brøndby Stadion, 
og herefter venter kampen mod Chile, på tirsdag i Aalborg.

Til det formål har Hareide udtaget 24 spillere, og han måtte på forhånd se bort fra de skadede Vestergaard, Dolberg og Bjelland, mens han ikke mente det var nødvendigt at udtage Højbjerg og Wass. Af de fem er det reelt kun Bjelland der forventes at indgå i den optimale start opstilling, mens jeg personligt gerne så Wass, ikke kun i truppen, men rent faktisk i startopstillingen, men der er tydeligvis noget person fnidder mellem Hareide og Wass, og chancen for at Celta spilleren kommer til VM, må efterhånden anses for at være minimal. Ærgeligt, for han kunne rent faktisk tilføre en relativ ordinær trup, noget fart og eksplosivitet, men den slags er den aldrende nordmand måske ikke så interesseret i, og satser således på de sikre kort.

Var det mig der stod i spidsen for landsholdet, havde jeg i de to testkampe stille med to forskellige hold, forstået på den måde at jeg naturligvis ville spille ud fra den primære taktiske model 4-3-3, eller som det mere ligner 4-2-1-3, og havde her startet med tilsammen 18 forskellige spillere, ud fra nedennævnte opstillinger.

Første modstander er som nævnt lilleputnationen Panama, et aflangt minimalt størrelse land, beliggende som en slags forbindelses led mellem Nord- og Sydamerika. Panama har omkring 4 millioner indbyggere, og har absolut ingen historie i fodboldens verden, som er værd at bruge ret lang tid på. Til kampen mod Danmark, har den Colombianske landstræner, Hernan Diaz, udtaget en flok totalt ukendte navne, hvoraf 10 spillere er over 30 år, i sig selv enestående, og nok et klart udtryk for det sparsomme udvalg.

Landsholdets anfører, er den 37 årige Felipe Baloy, som til daglig tjener til dagen og vejen i Muncipial, en mindre klub i Guatemala, mens landskamps rekord holderen all time, hedder Gabriel Gomez, og minsandten om ikke han stadig er aktiv, og nu tørner ud for sin klub nr. 16 i karrieren, Atletico Bucaramanga, en klub fra Columbia. Generelt er spillerne fra mindre klubber, fra fodboldlande uden den større betydning, og truppens eneste spiller under 24 år, er Ricardo Avila (21), som til daglig optræder i Belgiske Gent, dog på deres reservehold, hvilket meget godt illustrerer niveauet, eller mangel på samme hos Diaz`s beskedne tropper, der aktuelt er placeret som nr. 55 på FIFA`s rangliste.

Uanset hvordan Hareide stiller op, bør kampen mod Panama blive en ren walk over, og alt under 5-6 mål til Danmark, må uden sammenligning betegnes som skandaløst.

Til opgøret mod Panama, ville jeg satse på det “sikre”, dvs, nogenlunde det hold, som Hareide forventer at stille med til VM. Naturligvis må han undvære den skadede Bjelland, og da Vestergaard jo også er skadet, bør det blive “Zanka” som placeres som makker med anfører Kjær. “Zanka” har i den grad været udtryk for uhørt stabilitet i denne sæsons Premier League, hvor han indtil videre har spillet samtlige minutter for Huddersfield, og selvom modstanden er beskeden, kunne det være interessant at se hvordan han fungerer med Kjær. På backerne kunne jeg godt tænke mig at se Durmisi og Stryger Larsen, på deres naturlige pladser, mens “AC”, der trods en længere spillemæssig krise i Chelsea, bør få spilletid på landsholdet, hvor konkurrencen er beskeden, ikke mindst på midtbanen, hvor han passende kunne dække den defensive plads, bagved de to stensikre Delaney
og Eriksen.

Som offensivt trekløver, ville det være interessant at se de to slidstærke løbere, Braithwaite og Yussuf på hver kant, med målløse Nicolai Jørgensen centralt, i et håb om at han kunne få hul på “bylden”, efter en længere varende scorings krise i Holland.

Kampen mod Panama:
Kasper Schmeichel
Jens Stryger Larsen, Simon Kjær (anf), Mathias “Zanka” Jørgensen, Riza Durmisi
Andreas “AC” Christensen, Thomas Delaney
Christian Eriksen
Martin Braithwaite, Yussuf Poulsen, Nicolai Jørgensen

Efter kampen mod Panama, ville jeg erstatte 7 spillere, og stille med neden stående hold:

Kampen mod Chile:
Jonas Lössl
Henrik Dalsgaard, Simon Kjær (anf), Andreas “AC” Christensen, Jonas Knudsen
Lukas Lerager, Thomas Delaney
Christian Eriksen
Viktor Fischer, Pione Sisto, Andreas Cornelius

OVERSIGT

Scroll to Top