Referat: OB’s sprudlende offensiv ydmygede Helsingør med tenniscifre

OB sænkede gæsterne fra Helsingør med en sikker 6-1 sejr bl.a. på et hattrick af storspillende Anders K. Jacobsen.

Så rulledde bolden atter igen i Odense efter vinterpausen på denne kolde søndag eftermiddag, hvor OB tog i mod gæsterne fra Helsingør.

OB forsøgte, som ventet, fra start at sætte sig pĂĄ kampen med masser af boldbesiddelse, mens Helsingør ligesĂĄ forsøgte at spille med. Allerede efter fire minutter fik vi kampens første scoring efter en flot kontra af OB. Jacob Barret fik sendt bolden i feltet, som blev opfanget og sendt hen til en helt fri Rasmus Festersen, der let kanonerede OB’erne pĂĄ 1-0.

Hjemmeholdet satte sig herefter pĂĄ kampen og fik en stor ro pĂĄ deres spil, mens Helsingør lurede pĂĄ OB’s boldtab og omstillinger. Midtvejs i 1. halvleg var fynboerne tæt pĂĄ igen, denne gang var det Troels Kløve, der var ved at komme alene igennem, men et for langt træk blev opĂĄfanget af Helsingør-keeperen, Aris Vaporakis.

Efter en halv times spil blev det så til 2-0 for OB. Rasmus Festersen kom fri på højre kanten og kunne uforstyrret sende et perfekt indlæg ind på bagerste stolpe, hvor en helt umarkeret Anders K. Jacobsen kunne heade fynboerne yderligere i front.

Kort inden pausen blev ydmygelsen total. Efter et Helsingør-boldtab fĂĄr Troels Kløve fat pĂĄ bolden, som finder Anders K. Jacobsen, der med et træk og en god flad afslutning sendte bolden ind i nettet endnu engang – nu til 3-0, hvilket ogsĂĄ var pause-stillingen.

Kort inde i 2. halvleg forsatte OB målfesten. Efter et godt sparket hjørnespark, som skabte problemer dumpede nedfaldsbolden ned for fødderne af Jeppe Tverskov, der med sit hårde spark kanonerede bolden i kassen til 4-0.

Efter en times spil var Helsingør tæt på at få reduceret efter et flot indlæg mod bagerste stolpe, men den fremstormende, Nicolas Mortensen, ramte kuglen helt skævt og afslutningen endte over mål til stor ærgelse for angriberen.

Efterfølgende var Helsingør igen på spil. Nicolas Mortensen blev sendt fri i dybden alene med Sten Grytebust, men den fremragende redning af OB-keeperen sendte returen ud til Anders Holst, der sendte bolden forbi Grytebust, men Jeppe Tverskov kunne redde bolden nær stregen og holdt altså fortsat OB-målet rent på trods af disse kæmpe-chancer.

Kort før lukketid fik Anders K. Jacobsen kronet sin fremragende præstation med et hattrick kort inden han blev udskiftet. Han blev spillet i dybden inde i Helsingør-feltet, hvor han let satte sin direkte modstander af for så at sparke bolden køligt i nettet til 5-0.

Kort efter var ydmygelsen total. Der blev fløjtet for straffespark for hånd på bolden, som Nicklas Helenius sikkert tog sig af og bragede bolden ind med et hårdt fladt skud i højre hjørne.

Helsingør fik til sidst pyntet på resultat efter et godt indlæg som ramte en fremstormende Nicolas Mortensen, der pandede reduceringen ind til slutresultatet 6-1.

OB rykker med storsejren op på 5. pladsen i Superligaens, mens Helsingør fortsat er nr. 13.