Referat: Silkeborg kæmpede sig til sæsonens første udesejr i Odense

Silkeborg fik sæsonens første udesejr med 1-2 sejren over OB på to mål af Gustaf Nilsson.

OB tog, på denne bidende kolde søndag, imod gæsterne fra Silkeborg, hvor kun en sejr kunne bruges, hvis de skulle overvintre i top 6.

OB satte sig på spillet fra kampens start og forsøgte at spille igennem kæderne, mens Silkeborg forsøgte sig med kontra og lange bolde, når de fik chancen.

Kampens første store chance kom til Silkeborgs Gustav Nilsson efter en bold i dybden til svenskeren, men vinklen blev for spids og den ellers gode mulighed endte med bolden i sidenettet. Lige efter kørte OB på i den anden ende og en løs bold endte for fødderne af Izunna, der kanonerede bolden på overliggeren.

Midt i 1. halvleg var OB igen farlige. Efter godt spil på midten blev der plads i højre side, hvor Ryan Laursen kunne løb mod mål, mens hans afslutning blev grebet af en vågen Peter Friis Jensen.

Kort inden pausen var OB’s Nicklas Helenius ved at bringe fynboerne i front. En god bold ind på kanten af feltet fra Ryan Laursen til den store angriber var ved at blive farlig, men Helenius kunne se sin afslutning gå lige over mål. Dermed var stillingen 0-0 ved pausen.

Silkeborg stod for 2. halvlegs første gode mulighed. Et boldtab på OB’s halvdel førte til frit løb for gæsternes Skhirladze, der afsluttede på kanten af feltet, men en god redning af Sten Grytebust holdt bolden ude af målet.

Det var Silkeborg, der kom bedst ud til 2. halvleg og det var også gæsterne, der fik kampens første mål. Et godt slået hjørnespark fra Robert Skov ramte en fri Gustaf Nilsson ved forreste stolpe, som let pandede bolden i kassen fra kort afstand.

Det lignede herefter et OB-hold, der vågnede efter pausen. Efter et godt pres fik Ryan Laursen sendt en godf bold ind i hovedet på en helt fri Jeppe Tverskov, der umarkeret i det lille felt headede bolden ind i hænderne på Peter Friis Jensen – kæmpe chance.

OB forsøgte ihærdigt at presse mere på efter scoringen og var flere gange tæt på udligningen, men det lykkedes aldrig for fynboerne at få det udlignende mål. Istedet blev det til endnu et mål for gæsternes Gustaf Nilsson, der på en kontra sparkede bolden fladt ind bag Sten Grytebust.

Kort efter dybt inde i overtiden fik OB svaret igen efter et godt slået frispark af Ryan Johnson Laursen headede Kenneth Emil Petersen bolden i nettet til slutresultatet 1-2.