Referat: Effektive SønderjyskE viste klassen i OB-kollaps

SønderjyskE kæmpede sig til en rigtig arbejdssejr i 3-0-sejren over OB på mål af bl.a. Eggert Jonsson og Niki Zimling.

Kampens indledning var præget af fysisk spil og en masse dueller, der passede SønderjyskE godt. Med tiden fik OB dog bedre sat sig på bolden og fik kørt bolden rundt i kæderne.

OB burde have fået en tidlig scoring efter blot 5 min. En fremragende lob-bold over forsvaret gav Joan simun Edmundsson en helt fri chance fri foran mål, men han kanonerede den lige på Mielitz, der flot reddede.

Kort efter var der fare på færre igen, da endnu en genial bold i dybden fandt en helt fri Rasmus Jönsson, men også han blev stoppet af en stærk redning af SønderjyskE-keeperen, Sebastian Mielitz.

SønderjyskE havde deres perioder på bolden, men havde hver gang svært ved at komme frem til chancerne. Det lod også til, at SønderjyskE havde det bedst med at stå dybt og satse på kontrastødene. Netop et kontrastød var godt gennemført af gæsterne kort før pausen. Mikael Uhre fik en stikning i dybden og sled sig fri, men hans afslutning tog ydersiden af stolpen.

Stillingen var dermed 0-0 efter de første 45 min.

Efter pausen havde begge hold perioder med spil, men uden at blive farlige. Efter en god times spil fik vi kampens første scoring. SønderjyskEs Gartenmann sendte bolden ind i feltet, som Christian Greko Jakobsen headede videre til Eggert Jonsson, der flugtede kuglen op i hjørnet fra straffesparkspletten af – flot scoring!

Man skulle tro det fik SønderjyskE til at stå dybere, men tværtimod. Med knap 20 min. igen fik gæsterne igen bolden i nettet, men til held for OB var der fløjtet for offside.

Med godt 10 min. igen fik SønderjyskE sendt dødsstødet ind efter et godt slået hjørnespark, som Sten Grytebust parrerede i første omgang, men kunne ikke gøre noget ved returen, som Kees Luijckx headede i kassen til 2-0.

Få min. efter gik det helt galt for OB. På et frispark på kanten af feltet sendte Niki Zimling et godt spark direkte i mål og så stod der pludselig 3-0 til gæsterne.

Det var SønderjyskE første sejr i Superligaen siden starten af august.