The perfect guide to the casino

Blog: Hold nu kaje, Mourinho!

José Mourinho skal klappe i, mener Torben Aakjær, der har skrevet dette indlæg om portugiserens græderier.

Bemærk, at denne blog dækker over skribentens personlige holdning.

Manchester Uniteds spillertrup har generelt i sæsonen, og specifikt her og nu, været ramt relativt hårdt af skader, og da holdet samtidig har spillet flest kampe af alle blandt de Engelske hold, når man tæller kampe i Premier League, Liga- og FA Cups samt kampe i Europa, hvad enten det er CL eller som i Uniteds tilfælde, EL, så er det naturligt at flere af Mourinhos spillere efterhånden er godt og grundigt slidte.

Et view udover de 6 absolutte topklubber, så ser top 3 ud for hver enkelt klubs hyppigst benyttede spillere således ud:

Chelsea: Azpilicueta 39, Cahill 37 og Costa 35
Tottenham: Alli 37, Eriksen og Dier 36
Liverpool: Firmino og Wilnaldum 36 + Clyne 35
Manchester City: Sterling og De Bruyne 42 + Silva og Stones 40
Manchester United: Pogba 46, Zlatan 45 og Rashford 44
Arsenal: Alexis 42, Oxlade-Chamberlain 40 og Xhaka 37

Spillere med 40 kampe eller derover ser således ud:

1. Pogba (Manchester United) 46
2. Zlatan (Manchester United) 45
3. Rashford (Manchester United) 44
4. Alexis (Arsenal) 42
4. Sterling (Manchester City) 42
4. De Bruyne (Manchester City) 42
7. Herrera (Manchester United) 41
7. Rojo (Manchester United) 41
7. Fellaini (Manchester United) 41
9. Silva (Manchester City) 40
9. Stones (Manchester City) 40
9. Chamberlain (Arsenal) 40

Ovenstående to eksempler illustrerer meget tydeligt at Manchester United spillere generelt har spillet markant flere kampe end modstandernes, og således er spillerne selvklart også mere modtagelige for skader, korte som langvarige, hvilket bestemt passer fint med at United også her er hårdest ramt med vigtige spillere som Zlatan, Mata, Jones, Smalling og Rojo aktuelt ude, mens Chelsea f.eks. kun mangler Cahill, Tottenham mangler Rose, Arsenal mangler Cazorla og Mustafi, Manchester City mangler Gündogan, Jesus og Stones, mens Liverpool godt kunne bruge Lallana, Mane og Henderson, samt aktuelt Matip der er tvivlsom
her og nu.

Alt dette er facts, som alle kan forholde sig til, men samtidig er mange kampe i en sæson, jo som regel fordi den pågældende klub, udover at have deltaget i mange turneringer, tillige er nået relativt langt i disse. United gik som bekendt hele vejen i Liga Cup turneringen, mens klubben aktuelt er klar til semifinalerne i EL. Også i FA Cup turneringen blev det til en del kampe, og i PL er alle naturligvis til sidst lige. Samtidig er klubben den som formentlig har flest penge til rådighed i skarp konkurrence med bysbørnene fra City. Det sidste aspekt, altså pengene, kan selvsagt bruges på mange forskellige måder, men udover at købe, og lønne absolutte topstjerner, så skal og bør de selvsagt også bruges til at skabe en stor og stærk trup, som kan stå imod skader og karantæner, og stadig sikre at klubben fastholder sin topplacering. Tager man i den forbindelse igen et kig på de 6 topklubbers aktuelle trupper, så har Arsenal og Liverpool de største med 28 spillere, Manchester C og Chelsea har hver 25, mens Tottenham og Manchester U blot har 24 spillere i deres trup.

Det er til enhver tid klubbens Manager, naturligvis i tæt samarbejde med bestyrelsen, som har ansvaret for den enkelte klubs sammensætning, og således hersker der ingen tvivl om Mourinhos andel af skyld i at netop hans trup er blandt ligaens absolut mindste, samtidig med at han ved sin tiltrædelse udmærket var klar over at holdet, i modsætning til typiske top 6 konkurrenter som Liverpool og Chelsea, skulle spille i Europa. Derfor kan det undre at den rutinerede Portugiser ikke har købt mere ind til bredden, ikke mindst set i lyset af at nuværende skadede spillere som Smalling, Jones og førhen faktisk også Rojo, generelt har flere skader end gennemsnittet af andre spillere i PL, et facts som han naturligvis har været vidende om ved sin tiltrædelse.

Ikke desto mindre ser man uge efter uge, at Mourinho på alle kanaler der vil vise ham, stå og hyle over for mange kampe, stramt program og alle de skader som hagler ned over hans hold. Der er som ovenstående eksempler tydeligt viser, ingen tvivl om at netop hans hold generelt har spillet flere kampe end alle andre, og at skader til nøglespillere har ramt hårdt, men med de penge, lægefaglige ressourcer, og generel viden, som Mourinho i almindelighed, og Manchester United i særdeleshed har, så lyder alle mandens tuderier unægtelig hule, og den absolut eneste som skylden falder tilbage på er ham.

Samtidig må man stille sig selv det ganske relevante spørgsmål, om hvorfor i alverden han har indvilget i undervejs i sæsonen at sælge trioen Depay, Schweinsteiger og Schneiderlin, som hver især bestemt kunne have fået deres kampe, når skader og karantæner pressede de faste spillere, ja eller hvis blot man ville spare andre i det slidsomme program.

Derfor bør han rette sig op, evt. stille sig op på en taburet hvis hans manglende højde generer ham, og så simpelthen stoppe tuderiet, hykleriet og mumleriet, og i stedet sørge for at hans hold enten slutter som nr. 4 i ligaen, eller vinder EL. Alt andet vil simpelthen være en katastrofe, og i så fald er absolut ingen undskyldninger gode nok.

Derfor Mourinho – hold venligst kaje!

Leave a Comment

OVERSIGT

Scroll to Top