The perfect guide to the casino

Blog: Smid Wenger på porten!

Torben Aakjær har forfattet nedenstående skriv om Arsenals franske manager Arsene Wenger, som ifølge bloggeren bør fyres. Bemærk, at det er skribentens personlige holdning.

Arsenal har i mange år tilhørt toppen af engelsk fodbold, og især siden Arsene Wenger overtog roret tilbage i efteråret 96, er klubben ikke sluttet dårligere end nr. 4 i Premier League, og under franskmandens ledelse, er det blevet til 3 mesterskaber og 6 FA Cups.

Mesterskabet er mange år tilbage

Det er helt sikkert flotte facts overordnet set, men problemet er at det sidste mesterskab ligger tilbage til den ubesejrede sæson 03/04, hvor verdensstjerner som Patrick Vieira, Thierry Henry, Dennis Bergkamp og Robert Pires næsten ikke kunne undgå at løbe modstanderne over evne. Men meget ”vand er løbet i åen” siden da, og Arsenal er i de seneste år nærmest blevet synonym med et ”lige ved og næsten hold”, dvs. en klub, som bestemt er med i ligaen, og som sæson efter sæson kvalificerer sig til Champion League, men også en klub, som hver gang skuffer, og ligeledes en klub som, stik imod klubbens størrelse, økonomi og renome`, alt for ofte har set sig nødsaget til at sælge deres største profiler, hvilket selvsagt ikke har været befordrende for Wenger ift. opbygningen af sit hold.

Igennem mange år, har det fra især Arsenal fans, lydt at klubben, i modsætning til så mange andre klubber, havde en sund økonomi, man var dygtig til at opfostre egne talenter, brugte mange englændere, og i det hele taget spillede det måske mest underholdende fodbold i Premier League. Hvorvidt Arsenal under Wenger spiller underholdende, må selvsagt bero på en subjektiv vurdering, men de øvrige påstande kan hurtigt gennemhulles, og har absolut ingen gang på jord. Arsenal er aktuelt den klub i ligaen der har tredje flest udenlandske spillere, og med blot 4 egen avlede spillere i 1 holdstruppen, heraf blot en brite, er der virkelig ikke meget at komme efter her. Hvad angår økonomien, ja så har klubben da bestemt en fin en af slagsen, men i topfodbold måles klubbernes succes altså ikke på bankontoens størrelse, men udelukkende i titler og verdensklasse spillere, og ingen af delene kan påstås at være klubben spidskompetencer, slet ikke hvis man ser på de nærmeste konkurrenter.

Alexis og Özil på vej væk?

I den aktuelle spillertrup er de to formodet bedste salgsemner, henholdsvis Özil og Sanchez, men problemet er at begge spilleres kontrakt udløber til næste sommer, og med udsigten til endnu en titelløs sæson, kunne man godt forestille sig at den offensive duo søgte andre græsgange til sommer. Ja et brud er vel næsten allerede opstået med Sanchez, der helt absurd startede på bænken i weekendens 1-3 nederlag til Liverpool, et nederlag der formentlig definitivt sendte Arsenal ud af mesterskabskampen, og Sanchez´s attituder under og efter kampen, illustrerede vist tydeligt at han er væk til sommer, og med så kort tid tilbage af sin kontrakt, vil prisen automatisk presses.

Det med at starte med profiler på bænken i vigtige kampe, har Wenger bestemt også gjort i Champions League, hvor den aldeles middelmådige reservekeeper Ospina oftest vogter buret, fremfor en af klodens bedste keepere, den bundrutinerede Cech, og det har været utroligt åbenlyst i flere kampe, ikke mindst i den groteske nedslagtning mod Bayern München for nylig, at målmand og forsvar ikke var 100% afstemt.

Wenger selv, tjaa, han stiller sig hver gang frem på TV og fabler på utroligt dårligt engelsk, at det enten var dommerens, banen eller noget helt tredjes skyld, men i hvert fald ikke hans, og man skal vel en tur tilbage til det danske A landshold under Morten Olsen regimet, for at finde flere dårlige undskyldninger, når ens hold har tabt.

Hvorfor vil Arsenal forlænge med ham?

Det mest utrolige, udover at Wenger stadig er i klubben, er så de seneste rygter fra England, hvor det påstås at ledelsen i Arsenal har tilbudt den 67 årige franskmand en 2-årig forlængelse, hvor han tilmed vil stige 25% i løn, fra sine nuværende knap 80 millioner dk.kr. årligt. Så hvis man troede at den sidste tosse var født, ja så må man vist tro om igen, og når Arsenal og dens fans taler om mådehold, så bør det bemærkes at Wenger, manden der ikke har skaffet Arsenal et mesterskab i snart 15 år, før den mulige lønforhøjelse, er klodens fjerde højst lønnede manager, efter sigende kun overgået af Mourinho, Guardiola og Ancelotti, folk som i Wengers periode som træner, har væltet sig i titler og prestige!

Arsenal – se at få kylet den aldrende fyr ad hel…. til, og gå ind i jagten på Simeone, Koeman eller en helt tredje, alt synes bedre og mere fremsynet end at beholde ”lige ved og næsten Wenger”!

Læs også: Messi bekræfter: Jeg vil skifte Barcelona ud med denne klub

Læs også: Kæmpe overscoring: Så lækker er Højbjergs dame, som han skal have barn med

Læs også: Superliga-bomber afslører: Jeg studerer jura

Læs også: Dansk bomber er på vej væk fra Dortmund – forhandler med storklub

Skriv en kommentar

OVERSIGT

Scroll to Top