The perfect guide to the casino

Blog: Fischers blindgyde

Torben Aakjær har forfattet en blog om den danske landsholdspiller Viktor Fischer, der er ude i kulden i Middlesbrough.

Denne blog er forfattet af Torben Aakjær og giver udtryk for skribentens personlige holdning.

I lighed med noget nær alle blot nogenlunde talentfulde unge spillere fra Danmark, blev også den nu snart 23 årige Viktor Fischer, af primært den naive danske sensationspresse, rygtet til så godt som alle større klubber i Europa, fra Chelsea, over Manchester United, og minsandten om ikke Inter Milan også var interesseret i den dengang 17 årige jyde, der fornuftigt nok valgte hollandske Ajax, fremfor et usikkert eventyr i en europæisk storklub.

Endte med tvivlsomt Middlesbrough-skifte

I Ajax skulle Fischer forsøge at kopiere Eriksens meritter, hvilket da også gik fornuftigt nok i starten, hvor han især i Youth League scorede en del mål, og straks begyndte de danske rygtesmede at sende ham til Real Madrid eller Barcelona, men Fischer blev i Holland, og spillede sig efterhånden til en fast plads på holdet.

Skader, formnedgang, og perioder hvor han simpelthen ikke var god nok, medførte dog at det blot blev til 79 kampe på 4 sæsoner, og da han tilmed ikke engang var fast mand på holdet i den sidste tid, kom det som noget af en overraskelse at det nyoprykkede Premier League (PL) mandskab, Middlesbrough, besluttede sig for at investere i ham, og handlen gik igennem formedelst beskedne 5 millioner Euro i sommers.

For skrøbelig?

Ganske som forventet af undertegnede, ser det bestemt ikke ud til at blive nogen succes for den tilsyneladende både fysisk og psykisk skrøbelige offensivspiller, i det engelske, og debuten i PL kom først i sæsonens tredje kamp, hvor danskeren fik det sidste minut på banen. I den efterfølgende match mod Crystal Palace, en kamp som blev tabt 1-2 fik han sin første start, og siden da er det i alt blevet til 12 kampe, heraf 7 som starter, og i alt 406 minutters aktion, hvilket svarer til beskedne 33 min. i gennemsnit pr. kamp.

Efter en periode over 5 kampe hvor han primært var henvist til tribunen, fik han en række kampe, men røg så medio december ind i en knæskade, hvilket holdt ham ude i 3 kampe, og til dato har han ikke fået comeback.

Snarligt farvel?

De første 3 kampe efter skaden, varmede han bænken hele kampen, mens han i de sidste 2 kampe overhovedet ikke har været udtaget, og det ligner et snarligt farvel til den ellers på overfladen selvsikre spiller.

Sideløbende med tiden i først Ajax, og siden hen Middlesbrough, har han opnået indtil videre 15 A landskampe, men den indsats han givetvis huskes bedst for, var under afspilningen af den ellers tamme danske national melodi før udebanekampen mod Polen tilbage i oktober sidste år. Her havde han givetvis et par dage forinden nydt italierne De Rossi og Buffon skråle på livet løs til deres national hymne, men med al respekt for national stolthed, så virkede det absurd påtaget at se Fischer stå og decideret skabe sig, mens de 10 øvrige spillere på holdet i bedste fald mumlede lige så stille med på melodien.

Men det er historie, og i takt med at Danmarks resultater, som de fleste desværre nok er bekendt med, er blevet værre og værre, så har også Fischer gearet ned for skaberiet, hvilket har klædt ham, men i stedet måtte han ud med noget galde efter den famøse hjemmekamp i Parken også i oktober 2016, hvor han på åbent tv svinede sine holdkammerater til, dog meget belejligt ved lige at holde et par af holdets førerhunde, henholdsvis Kjær og Schmeichel udenfor.

Man er vel taktiker!

Det var nok det som fik dråben til at flyde over af kvalme for undertegnede, for en ting er at man flere steder på DBU`s ellers uendeligt uinteressante hjemmeside, kan finde klip hvor en ulidelig gammelklog Fischer “øhh øhh øhheer” sig igennem forskellige ligegyldige interviews, men noget andet er, når man langt fra selv præsterer, giver sig til at svine holdkammeraterne til, alt i mens han ikke engang kan komme på holdet i en af PL`s dårligste klubber.

Talentet er væk

Talentet, engang højt besunget af FCM og DK tabloid presse er efterhånden væk, skaderne bliver ved, og på bedste Bendtner vis, virker det som om den klejne jyde ikke har fattet en brik af det hele.

Og hvem i alverden var dog det fjols der rådede ham til at tage til netop Premier League?

Bør lade sig udleje

Fischer må geare ned, måske i første omgang udlejes til en mindre hollandsk, belgisk eller sågar svens klub, og så må han forsøge at spille sig tilbage i den form, der trods alt for mindre end et år siden, fik en engelsk nyoprykker til at smide penge efter ham.

Ellers så er det retur til Suppeligakirkegården, hvor han, sammen med Okore, Boilesen, Helenius, Kusk og forfærdelig mange andre yngre danske spillere, kan gemme sig i “høet”, og ligeså stille få en knap startet karriere, til at rinde ud.

Læs også: Chok: Brutal knæskade tvinger FCK-legende til at indstille karrieren

Læs også: Vild afsløring: Sådan kostede Casillas sin far omkring 9 millioner som barn

Læs også: 18 mål i 20 kampe: Glemt bomber den mest scorende englænder i Europa

Læs også: Kun 29 år: For ni år siden vandt han La Liga med Real – nu stiller han støvlerne på hylden for at blive rapper

Læs også: Her scorer Payet sit første Marseille-mål siden West Ham-skifte – selvfølgelig på frispark

Læs også: Spelmann flæsker modstander og bliver truet med tæsk

Skriv en kommentar

OVERSIGT

Scroll to Top