The perfect guide to the casino

Footy Opinion: Kan Brøndby forbedre sig i foråret?

Brøndby IF ligger i skrivende stund på en femteplads i den danske Superliga, med klubberne FC København, Aab, FC Midtjylland samt SønderjyskE over sig. Målsætningen har hele sæsonen været en top tre placering og der vil i denne Footy Opinion kigges nærmere på Brøndbys muligheder i foråret.

I de seneste tre sæsoner har Brøndby forbedret sig idet de er gået fra en 9. Plads i 12/13 til en 4. Plads i 13/14, men ’Drengene fra Vestegnen’ tog Bronzemedaljer i sommers. Skal ’stimen’ dermed fortsættes kræver det altså i bogstaveligste forstand ’sølvtøj’ til sommer.

Men har Brøndby dét der skal til? Er det nu at den detroniserede storklub kommer tilbage for alvor på toppen af den danske fodboldscene? Givetvis. Der er bestemt både ’for’ og ’imod’ når man kigger i krystalkuglen for Brøndby i det kommende forår.

Ja – Brøndby får minimum sølv i denne sæson

Lad os starte med det ’positive’ i Brøndby-fansenes perspektiv. Brøndby har reelle chancer for at ende i top 2 i denne sæson. Først og fremmest, må det jo fastslås at BIF efterhånden har skruet et slagkraftigt hold sammen, og at spillere som Thomas Kahlenberg, Daniel Agger, Riza Durmisi, Rudolph Austin, Lebogang Phiri og Frederik Rønnow alle har vist spil i efteråret der var Top 2 værdigt. Udover disse spillere ser Brøndby også ud til at være en mandskab der er ved at finde struktur og fælles fodslag i spillet på banen, hvilket gav sig til udtryk i rigtig fine præstationer mod rækkens bedste hold i efteråret.

Således har Brøndby altså vist at de kan præstere på dét niveau som FC Midtjylland og FC København har gjort de seneste par år, men kontinuiteten mangler endnu.

Derudover ser det ud til at mange brikker lige nu falder på plads for Brøndby – i en sådan grad – som det ikke har gjort i mange år. Dette indbefatter mange ting:

1. Ledelsesmæssigt virker Brøndby til endelig at have fået ro på de indre linjer, og ro på de indre linjer kan give ro til dem der reelt skal skaffe resultaterne nemlig spillere og træner. Troels Bech virker kompetent og som den helt rette mand i jobbet som sportsdirektør i BIF.

2. Truppen virker efterhånden til at have de fornødne kvaliteter på hver enkelt position, sådan at det udefra set, rent faktisk er et hold der har mulighed for at kæmpe med helt i toppen af Superligaen.

3. Træner Thomas Frank har 100% opbakning fra baglandet, og trods skriverier i medierne om ’Franks Farvel’ tager klubben det helt cool. Alle de ting som Frank har startet og været ’i proces’ med, får han givetvis lov til at færdiggøre.

4. Økonomien er blevet stabiliseret. Takket være omlægninger, kapitalindsprøjtninger, donationer og meget andet, virker Brøndby nu til at have fået økonomien på ret kurs. Derudover er der kommet folk i klubben der forstår sig på en ansvarlig pengebrug i klubben, og dermed er der også ro på denne front.
Som sagt har Brøndby efterhånden fået skabt sig et særdeles slagkraftigt hold. En ideel startopstilling kunne se ud som følger:

Rønnow,
Larsson, Albrechtsen, Agger, Durmisi,
Austin
Phiri, Kahlenberg,
Boysen, Wilsczek, Pukki

Dette ser på papiret altså rigtig stærkt ud, hvor forstærkningerne fra dette vindue, David Boysen fra Lyngby og Wilsczek fra Carpi, burde kunne bidrage særdeles kraftigt til offensiven og kreativiteten på en til tider sløjt og fantasiløst Brøndby-hold.

Nej – Brøndby kommer ikke i top 2 af disse grunde

Den største og første grund til at Brøndby imidlertid ikke kommer til at kunne klemme sig ind i top 2, er ganske simpel. De andre er simpelthen stærkere end Brøndby. Både FC København og de midtjyske mestre, FC Midtjylland må anses som favoritter til at tage sig af de to øverste trin på sejrsskamlen, men også Aab har i efteråret vist sig uhyggeligt stærke. Særligt offensivt.

Både økonomisk, spillermæssigt og konceptuelt kan der argumenteres for at de nævnte tre klubber er et skridt foran Brøndby og at det derved bliver tæt på umuligt at fortsætte den positive stime på Vestegnen. Kigges der på trupperne, spiller for spiller, synes både Midtjylland og Aab umiddelbart stærkere rent offensivt, mens FC København nærmest hele vejen rundt virker en my bedre. Og dette er i og for sig helt naturligt…

De seneste handler vidner nemlig om en økonomi og et budget der i Brøndby er milevidt fra hvad den er i henholdsvis FCM og FCK. Brøndby har i vinduet forstærket sig med Wilsczek for 2 millioner kroner og David Boysen fra 1. Division. Dette kan sammenholdes med FCMs køb af dyre Vaclav Kadlec og FCKs signing af efterårets måske største Superliga-spiller Rasmus Falk.

Taktisk skal der i BIF også steppes op. Den ellers så dygtige taktiker, Thomas Frank, mangler stadigvæk af give fans, eksperter og hele fodbolddanmark et endeligt svar på hvilket spilkoncept der vil levere stabile toppræstationer for Brøndby. Samme manglende svar ses ikke i hverken FCM, FCK eller Aab. I Aab er alle klar over at den sprudlende, tekniske offensiv skal sikre toppræstationer, i FCM er man indlægs- og dødboldsspecialister mens man i FCK kører på Ståle Solbakkens mangeårige spilkoncept som efterhånden sidder dybt på rygraden hos samtlige FCK-spillere. Samme klarhed mangler i Brøndby.

Sidst men ikke mindst, skal også alle eksperternes kritik påpeges. Brøndby har ingen kanter der har vist sig TILNÆRMELSESVIS gode nok. Hjulsager, Schwartz, Pukki, Greko og jeg skal komme efter dig. Brøndbys kantspillere har i denne sæson været alibi-spillere, der mest af alt har givet alle landets højre- og venstrebacks selvtillid og blod på tanden, ved at lukke en Brøndby-kant ned i 90-minutter. Gang på gang har vi journalister stået og bedt Frank om en kommentar på de ikke-fungerende fløjspillere uden at få svar.

I går blev David Boysen så indkøbt, og dermed virker den ene kant da til at kunne besættes af en mand der – trods alt – har gjort det fremragende i landets næstbedste række.
Om dét er nok, eller om der bliver handlet mere i Brøndby skal være usagt, men én ting er meget meget spændende:

Kan Brøndby klare at forbedre sig fra sidste sæson?

Mest læste på footy.dk

1.Tæt på kæmpe tragedie: Ronaldinho centimeter fra at blive slået ihjel
2.Billede: Bendtners babe poserer i BH
3.Ex-kæresten afslører saftige sexdetaljer: Ronaldo er en bandit i sengen og elsker spanking
4.Har floppet i udlandet: Nu kan dansker være på vej til FCM eller Brøndby
5.Har været i Liverpool i under et halvt år – nu vil han væk

Leave a Comment

OVERSIGT

Scroll to Top