The perfect guide to the casino

Betting-reklamer på kant med loven: Brian Laudrup med i ulovligheder?

Foto: Ritzau Scanpix

Læs også: Brøndby-profil: Vi træner hårdere end alle andre


Unibet kan meget vel overtræde den danske markedsføringslov ved, at Brian Laudrup optræder i deres betting-reklamer samtidig med, at han er landsholdskommentator på Discovery, som bringer reklamerne.

Jurist og ekspert i markedsføringsloven, Heidi Højmark Helveg, siger til journalisten.dk, at Unibets reklamer med Brian Laudrup overtræder markedsføringslovens paragraf 8 i reklamebekendtgørelsen, som lyder:

– En programmedarbejder, som medvirker i et nyheds- eller aktualitetsprogram, herunder sportsnyheder og aktualitetsprogrammer vedrørende sport, må ikke medvirke i en fjernsynsreklame udsendt af samme programforetagende.

Læs også: FCK og FCM kan være med: Her er prisen på Jacob Bruun Larsen

– Som seere blander vi det sammen. Det er det, lovgivningen skal forhindre. Når han er ekspert i fodbold, så man han vel også være ekspert i spil om fodbold? Vi bliver vildledt til at tro, at alt, hvad han siger, er godt, og at vi derfor skal tro på hans tips, siger Heidi Højmark Helveg.

Discovery melder hus forbi, fordi kanalen sender fra London, og dermed er den ikke omfattet af den danske reklamebekendtgøreles.

Læs også: Fra Champions League til præsentation på græsmark i Marokko

Dette anerkender Heidi Højmark Helveg. Det er Unibet, som har dansk licens, der gør sig skyldig i lovovertrædelsen, mener hun.

– I det tilfælde, I har taget op, er vi ikke enige i betragtningerne. Vi sikrer os altid, at vores markedsføring overholder gældende danske regler, skriver Unibet Danmarks pressechef, Per Marxen, i en e-mail til journalisten.dk

Brian Laudrup skal efter sigende være bekendt med kritikken, men han har ikke villet kommentere sagen.

Da den tidligere danske landsholdsstjerne i 2014 begyndte at lave reklamerne hos Unibet, valgte TV3 at stoppe samarbejdet med ham, fordi det med kanalens øjne var uforeneligt med at være ekspert hos dem.

Du kan se meget mere til Jacob Hansen og alle hans spilforslag hos Oddsprofit.

OVERSIGT

Scroll to Top