The perfect guide to the casino

William Kvist til andre danske klubber: Tag jer dog sammen!

Foto: Ritzau Scanpix

Læs også: Afsløret: Her er Zlatan Ibrahimovic’ nye klub


William Kvist frygter, at dansk fodbold bliver ligegyldig, hvis ikke andre hold end FC København præsterer i Europa.

FC København tager langt de fleste point til dansk klubfodbold i Europa, og det er udelukkende takket være de nuværende danske mestres præstationer, at Danmark trods alt ligger nogenlunde til på den europæiske rangliste, som afgør, hvor mange hold de forskellige lande har med i turneringerne.

Læs også: PSG vil gøre ALT for at beholde verdensklasse-spilleren: Se deres monstertilbud til Mbappé

– Der er ikke en kontinuerlig stabilitet hos de andre danske hold i Europa. Det går ud over hele Superligaen. Vi vil forhåbentlig alle gerne se gode unge spillere, men også et højt niveau hos de ældre. Det ser okay ud nu. Men hvis Danmark ikke forbedrer sig de kommende år, vil vi ikke længere være blandt de 15 stærkeste ligaer. Så ser vi ikke spillere som Carlos Zeca eller Dame N’Doye her mere, og talenterne vil søge mod udlandet endnu tidligere, siger William Kvist til Politiken (kræver login). Det skriver Tipsbladets hjemmeside.

Han stoppede selv sin aktive karriere i FCK i sommer. Nu er han medlem af klubbens bestyrelse.

Læs også: Jan Bech om Daniel Agger: Han valgte Brøndby frem for Barcelona

Det bliver i fremtiden meget afgørende for dansk fodbold at være i top-15. Det giver bedre muligheder for at komme i Champions League, og det bliver den eneste måde at sikre sig en plads i Europa League. I modsat fald kommer de næstbedste danske hold kun i den nye Conference League, som bliver en slags europæisk 3. division.

– Til sidst vil dansk fodbold blive ligegyldig. Derfor kan jeg blive bange for, om noget af vores foreningsliv kan dø af den grund. Fordi man så ikke kan gå ind på et fodboldstadion, lade sig inspirere og tænke: Jeg skal blive ligesom Thomas Delaney eller Viktor Fischer. Fordi de er væk, siger William Kvist.

Du kan se meget mere til Jacob Hansen og alle hans spilforslag hos Oddsprofit.

OVERSIGT

Scroll to Top