The perfect guide to the casino

Kæmpestraf: Rusland smidt ud af OL og VM i fodbold

Foto: Ritzau Scanpix

Læs også: Simon Tibbling vil til mesterklub


Rusland får karantæne fra alle vigtige sportsbegivenheder i fire år. Det betyder, at landet ikke kommer med til OL i og VM i fodbold, men straffen gælder ikke sommerens EM i fodbold.

Det internationale anti-dopingagentur (WADA) har mandag afgjort, at Rusland ikke må deltage i nogle større sportsbegivenheder i de kommende fire år. Det skyldes systematisk snyd med doping og fiflerier med prøverne.

– Vi har valgt en sanktion, der kan mærkes. Vi skylder dette til alle de rene idrætsudøvere, sagde WADAs vicepræsident, norske Linda Helleland, efter afgørelsen, som var enstemmig.

Læs også: Græsk tragedie: Derfor vil Panathinaikos af med Uffe Bech

Den betyder, at Rusland ikke kan deltage i sommerens OL i Tokyo, og landet kan heller ikke deltage i kvalifikationen til VM i 2022 i Watar og derfor heller ikke i slutrunden.

Sommerens EM i fodbold er dog ikke med i straffen. Her er Danmark i pulje med Rusland, og Sankt Petersborg er en af værtsbyerne.

Læs også: Vanvittigt: Bernio Verhagen på vej til NY dansk klub

Vinter-OL i Beijing i 2022 bliver også lukket land for russerne, der i fire-års perioden heller ikke vil kunne byde ind på værtskabet for større sportsbegivenhheder.

Enkelte russiske idrætsudævere vil dog kunne deltage i begivenhederne under neutralt flag, hvis de kan bevise, at de ikke har deltaget i doping-snyderiet.

Du kan se meget mere til Jacob Hansen og alle hans spilforslag hos Oddsprofit.

OVERSIGT

Scroll to Top