The perfect guide to the casino

Blog: De vil bare så forfærdelig gerne de gæve midtjyder

Torben Aakjær kommenterer på FC Midtjyllands omrokering i ledelsen, hvor Ove P. er hentet ind, mens Claus Steinlein har fået en ny rolle.

Bemærk, at dette indlæg dækker over skribentens personlige holdning.

De prøver og prøver, og de vil bare så gerne det hele, og gerne lidt til, derovre i den midtjyske fusionsklub, FC Midtjylland, men til trods for pauvre resultater på grønsværen, dalende tilskuer tal- og dermed indtægter, færre og færre egen avlede danske spillere i startopstillingen, så godt som ingen salg af akademispillere, og konstante omstruktureringer på ledelsesgangene, nægter man simpelthen at se kendsgerningerne i øjnene.

Formanden for hele butikken, den mildt sagt alternativt tænkende Rasmus Ankersen, vælger at præsentere en kombination af uforklarlige og abrupt sammensatte formler, når pressen en sjælden gang går kritisk til ham, og sidste forlydender er at han fremadrettet skal bruge mere tid på arbejdet i Brentford, klubben som FC Midtjyllands hovedaktionær Matthew Benham, som bekendt ligeledes står i spidsen for.

Om det er godt eller dårligt nyt for FC Midtjylland, er endnu for tidligt at spå om.

Og i går kommer så seneste udvikling i den midtjyske saga, i det man i en pressemeddelelse anfører at den hidtidige sportsdirektør Claus Steinlein, fremover skal være klubbens administrerende direktør, mens stillingen han forlader skal besættes med ikke en ny sportsdirektør, men derimod en ny sportschef. Hvem det bliver, er selvsagt umuligt at gisne om, for når man tænker på det cirkus som man skal stå i spidsen for, forestiller man sig ikke ligefrem en spagfærdig herre, men derimod en der på bedste Ørgaard og Steinlein maner, uanfægtet kan stille sig frem foran pressen og udtale absurditeter, uden at smilet forsvinder.

Indtil videre har man hentet en gammel kending af dansk fodbold, i skikkelse af Ove Pedersen, retur i folden, hvor han for år tilbage var træner i flere omgange, og endvidere er han æresmedlem. Ove Pedersen, som har trænet 11 forskellige hold siden
han startede som træner tilbage i 1987, kan ikke påstås at være kræsen i sine valg af jobs, hvilket et kig på hans cv indikerer.

Hans seneste træner job var i Hobro, hvorfra han blev smidt på porten i efteråret 2016, og siden da har man kun sporadisk hørt
om ham, bl.a. da han for nogle måneder siden blev nævnt i forbindelse med et suspekt job i en større ghanesisk klub, noget der dog aldrig mundede ud i noget som helst, og med al respekt for mandens indtjening undervejs som træner i større og primært små danske klubber, er det næppe meget der er tilbage på den 62 årige Pedersens kistebund, hvorfor den nye tjans som assisterende sportschef, en betegnelse man vist ikke har hørt om før i dansk klubfodbold, sikkert er blevet imødekommet med kyshånd.

Men hvem kan den alternativt tænkende Rasmus Ankersen så tænkes at ansætte som ny sportschef, hvor alene beslutningen om
at det fremadrettet bliver en chef frem for en direktør, mere eller mindre direkte indikerer at vedkommende nok ikke på samme måde vil have samme udvidede kompetencer som tilfældet var for hans forgængere Ørgaard og Steinlein.

Kigger man rundt på arbejdsløse forhenværende sportschefer og direktører, som tidligere har bestridt disse stillinger i en Superliga klub, falder man uvilkårligt over navne som Poul Hansen, Per Rud, Jens Andersson, Brian Steen Nielsen og Niels
Christian Holmstrøm, men selvom der blandt de anførte er flere farverige typer, som på mange måder nok ville passe godt ind
i midtjydernes anderledes stil, så er det næppe blandt disse at den nye chef skal findes.

Så tror jeg mere på en tidligere spiller i klubben, alternativt en udlænding ala` den model Esbjerg kører med Ted van Leeuwen.

Bliver det en tidligere spiller, må Kristian Bach Bak være oplagt, eller hvad med Simon Poulsen, som ganske vist stadig er aktiv, aktuelt i SønderjyskE, men den 32 årige tidligere landsholdsspiller synger givet på sidste vers, og kunne måske lokkes retur i klubben hvor han var aktiv som spiller tilbage i sæsonerne 2005 – 2007.

Ja mulighederne er nærmest utallige, men indtil videre må vi vente og se hvad Benham, Ankersen og CO finder frem, men en ting bør vi kunne være sikre på, og det er at det næppe blive en “grå mus”, det ville i så fald ligne klubben dårligt.

OVERSIGT

Scroll to Top