The perfect guide to the casino

Blog: Fra mesterskab i Malmö til vulkaner på island

Allan Kuhn er tæt på at lande et job i Breidablik. Det har fået Torben Aakjær til tasterne.

Bemærk at dette indlæg dækker over hans personlige holdninger.

En af de mest bizarre træner karrierer i nyere dansk fodboldhistorie, er på vej til at tage endnu en besynderlig drejning, i det personen det drejer sig om, den på Bornholm fødte Allan Kuhn, ovenpå kortere tids arbejdsløshed, efter forlydender er på vej til den islandske klub Breidablik, som holder til i byen Kopavogur, og i øvrigt har en enkelt dansk spiller i truppen, nemlig Martin Lund, der i sin ungdomstid bl.a. var med til at blive dansk U 17 mester sammen med Rasmus Falk og Christian Eriksen m.fl.

Allan Kuhns besynderlige træner liv har længe set noget kuldsejlet ud, men efter at han for en del år siden meldte klart ud at han fremadrettet kun ønskede at være assistenttræner, i det han ikke følte sig klar til alt det hurlumhej der følger med embedet som cheftræner, hørte man ikke om ham i nogle år, lige indtil i starten af januar sidste år, hvor Malmö FF chokerende kunne meddele at de havde ansat Kuhn, nu hvor Åge Hareide var blevet ansat som landstræner i Danmark, hvilket vi vist kender lidt for godt til, men det er en helt anden historie.

Kuhn sprang til, og efter en resultatmæssig skidt start, fik han styr på tropperne, som i oktober kunne juble over at slutte øverst i Allsvenskan. Alt var dog langt fra fryd og gammen i den sydsvenske by, for under overfladen lurede problemerne, og den ellers så normalt sky og verdensfjerne svenske presse, skrev at danskeren var “dead man walking”.

En ledende redaktør på et af de større dagblade, udtalte tilmed at Kuhn på ingen måde havde andel i mesterskabet, som ene og alene var et resultat af spillertruppens individuelle færdigheder. Det er klar tale, og uanset om det er rigtigt eller forkert, ja så nåede Kuhn dårligt at få armene ned ovenpå guldet, førend klubbens sportschef, Daniel Andersson, kylede ham på porten, og i samme åndedræt meddelte at respekten for Kuhn var ikke eksisterende, hans træner færdigheder ikke målbare, og at han absolut ingen pondus havde overfor spillerne.

Kuhn selv forstod efter hvad han sagde i de danske aviser, absolut intet, men måtte slukøret returnere til hjemlandet, og med mesterskabet på hans i forvejen udmærkede CV, forventede han efter eget hoved, en relativ hurtig tilbagevenden i fodboldens verden, gerne i den danske Superliga.

Her omkring 1/2 år efter fyringen i Malmö, har Kuhn stadig intet at rive i, udover muligvis sit hår i desperation over konstant at blive forbigået først i AaB, og siden hen sågar i Hobro fra den næstbedste række. I et øjebliks tankemylder rodede han sig en dag ud i at han havde udvist interesse i det ledige træner sæde i Glasgow Rangers, og man må tro at han oveni købet havde fremsendt en ansøgning til den skotske klub.

Der kom givetvis aldrig noget svar retur.

Når man tager et view udover tidligere og nuværende trænere i den danske Superliga, noterer man sig obskure navne som mindfullness guruen Thomas Frank, den svært egenrådige Peter Sørensen og sågar en Per Bie, hvem i alverden det så var, så man forstår Kuhns skuffelse, når han end ikke kan overgå disse personer.

Netop som man troede at den nu 49 årige bornholmer måske var på vej til at stoppe som fodboldtræner, kommer så rygtet om at den islandske klub er ude efter ham som afløser for Arner Gretarsson, pudsigt nok tidligere spiller i netop Glasgow Rangers.

Breidablik som inden for den nordiske mytologi var lig med Balders (søn af Odin) bolig, er som nævnt en fodboldklub på den lille vulkan ø, og på klubbens hjemmeside, kan man se at de er dygtige til dans, børnesvømning og judo, og ja så har de rent faktisk fostret landets aktuelt bedte fodboldspiller, Swanseas Gylfi Sigurdsson, og senest var islandsk mester i fodbold i 2010. Aktuelt, her hvor ligaen lige er startet, er de dog kommet skidt fra start med 0 point efter de 2 første kampe, og det har tilsyneladende fået ledelsen til at kigge sig om efter en afløser for Gretarsson.

Om det bliver den detroniserede Kuhn eller ej, må vi vente og se, men under alle omstændigheder så er der grobund for at besynderlighederne fortsætter omkring bornholmer drengen, om hvem AaB`s tidligere sportsdirektør, Lynge Jacobsen, efter det svenske mesterskab var kommet i hus, udtalte at “så fik Kuhn bevist sine kvaliteter”.

Ja sådan ser folk åbenbart så forskelligt på den finurlige leg med fodbolden, men herfra skal lyde al mulig held og lykke til den flinke, men åbenbart ikke særlig objektive bornholmer.

Skriv en kommentar

OVERSIGT

Scroll to Top