The perfect guide to the casino

Footy Opinion: Dette bør være spillerne som Jose Mourinho køber i sommerens transfervindue

Manchester United står givetvis overfor store forandringer, da holdet lykkedes med at kvalificere sig til Champions League via triumfen i Europa League. Ironisk nok, kan dette betyde, at mange af de spillere der sikrede trofæet i Europa League ikke kommer til at spille fast for Manchester United i den kommende sæson.

I følgende indlæg vil jeg komme med et bud på hvordan ét af Europas største hold bør handle i sommerens transfervindue – som det første i en række af transferrelaterede Footy Opinions.

Hvad står Mourinho og mangler?

José Mourinho fandt aldrig rigtig melodien i sin første sæson som Manchester United. Den udtalelse er jo kontroversiel ovenpå Manchester Uniteds tre trofæer i indeværende sæson, men for fodboldfans der har fulgt blot en smule med, vil der nok samtidig følge et anerkendende nik til udtalelsen. Det har godtnok ikke været flot. Og i sæsonens første ¾-dele var holdet simpelthen alt for afhængige af Zlatans mange mål, mens Rashford, Martial, Mkhitaryan aldrig rigtig trådte i karakter.

Sidenhen er disse dog trådt mere i karakter. Alligevel står Mourinho lige nu og mangler en targetmand som kan erstatte Zlatan i angrebet, som altså ikke får sin kontrakt forlænget hos de røde djævle. Og gerne en mand med +25 mål i støvlerne på en sæson. Til at fodre den nye targetmand, virker den lynhurtige Henrikh Mkhitaryan selvskrevet på højrekanten. På venstrekanten kan det overvejes om Mourinho sætter sin lid til Martial og Rashford, eller om der her skal hentes endnu en stjerne?

Midtbanen blev i anden halvdel af sæsonen stabiliseret da Mourinho endelig overgav sig til at spille med aldrende Michael Carrick. Ved siden af ham spillede Ander Herrera en formidabel sæson med stjernen Pogba foran de to. I og for sig ser det udmærket ud, men United mangler alternativer når de skal spille i både Champions League og vil kæmpe med i toppen af Premier League næste sæson.

I forsvaret har Manchester United set en anelse tynde ud. Dette har dog været grundet af usædvanligt mange skader og nogle spillere der har været forfulgt af uheld. Således har man vel egentlig ikke kunne danne sig et fair billede af Luke Shaws egentlige niveau? Og hvad med centerforsvaret? Jeg mener Mourinho står med en stor opgave netop her, da han bør finde frem til et makkerpar der er langtidsholdbart, som kan udgøre et forsvar alá Ferdinand/Vidic-æraen. Lige nu står han derfor og skal finde ud af, hvordan han løser kabalen med spillere som Bailly, Smalling, Jones, Blind og Rojo.
På målmandsposten virker klubben og David De Gea til at have besluttet sig for, at den bedste løsning er, at han skal blive i United. Interessant nok faktisk, da De Gea virkede forarget over ikke at få lov til at smutte til Madrid sidste sommer. Og mon ikke Manchester United skal være fint tilfredse, hvis de kan holde på ham? Hold op hvor har han været god i mange sæsoner i træk nu!

Idealopstilling 17/18:
Hvad kan Manchester United så sigte efter af idealopstilling til den kommende sæson? Her kommer mit bud:

David De Gea
Antonio Valencia – Eric Bailly – Chris Smalling – Benjamin Mendy
Paul Pogba – Ander Herrera – James Rodriguez
Henrikh Mkhitaryan – Alvaro Morata – Anthony Martial

Med ovenstående idealopstilling vil der skulle hentes tre spillere, hvortil der eventuelt skal hentes en enkelt ind til bænken, også. Dette er bestemt ikke urealistisk. Et makkerpar i form af Chris Smalling og Eric Bailly flankeret af altid-stærke Valencia, og så en ny mand i Benjamin Mendy. Alle der har set Monaco i Champions League har set hvor suveræn og spændende han er. På samme position kan Mourinho også overveje Gaya fra Valencia, som bestemt også er interessant. Luke Shaw bliver nok bare aldrig den verdensklasseback, som man håbede på i United.

Midtbanen vil blive en fladere version end den som United har spillet i denne sæson. Til denne er hentet James Rodriguez fra Real Madrid, som Manchester United bliver kædet sammen med gentagne gange i medierne. James kunne være rigtig spædende for United, da han har noget mere fart og generelt ikke holder på bolden så længe som Pogba har tendens til at gøre. Derudover har han et godt venstreben, hvilket kan give bredde i Uniteds offensive spil i venstresiden, da Martial – som spiller foran James – ofte gerne skal ind til sit gode højreben.

I frontlinjen er Alvaro Morata hentet ind – også fra Real Madrid. Morata er garant for mål, og er den type angriber som Mourinho elsker: han er komplet. Pænt hurtig, stærk i hovedspillet og har målnæse som få. Morata skal flankeres af Mkhitaryan der fik en fantastisk afslutning på sæsonen, og som har en x-faktor i sin store hurtighed. På den anden side, må man håbe for Mourinho han kan få det frem i Martial, som van Gaal fik frem i ham, i hans første sæson.

Slutteligt kan det med denne model blive en anelse tyndt på midtbanen, da jeg også plæderer for, at Mou sælger Fellaini og Wayne Rooney. Derfor kunne Mourinho med fordel kigge på Tyskland. En spiller der, sjovt nok, ikke bliver talt særligt meget om i de engelske medier, er Naby Keita som har spillet fænomenalt gennem hele sæsonen for RB Leipzig. Her tror jeg Mourinho kan lave en handel der til forholdvist billige penge sikrer ham en energisk og dygtig midtbanespiller til rotationssystemet.

Bænk: Sergio Romero, Luke Shaw, Marcos Rojo, Phil Jones, Michael Carrick, Juan Mata, Marcus Rashford,
Sælg: Marouane Fellaini, Wayne Rooney, Daley Blind, Ashley Young,
Køb: Benjamin Mendy (Monaco), James Rodriguez og Alvaro Morata (Real Madrid), Naby Keita (RB Leipzig).

Læs også: Mikkel Hansens guldkontrakt i PSG: Bor gratis, får stillet bil til rådighed og får millionårsløn

Læs også: Nu kan Liverpools fans godt juble: Her er billedet af Mohamed Salah med klubbens trøje

Læs også: Mikkel Hansens guldkontrakt i PSG: Bor gratis, får stillet bil til rådighed og får millionårsløn

OVERSIGT

Scroll to Top