The perfect guide to the casino

VM 2018: Analyse af Danmarks forsvar

 


 

Som optakt til VM 2018 har vi valgt, at kigge lidt på den danske VM-trup, og hver dag op til åbningskampen vil der komme en ny analyse.

Billederne er lånt af Herrelandsholdets facebookside.

Læs analysen af Danmarks målmænd lige her.

Navn: Jens Stryger Larsen
Alder: 27 år
Klub / Liga: Udinese / Serie A
Landskampe: 13
Debut: 31. August 2016

Højde: 182 cm
Vægt: 82 kg

Rolle i truppen: Forventes at spille pladsen som venstreback under hele slutrunden.

Den højrebenet forsvarsspiller ser ud til, at være blevet landsholdets faste venstreback, og især efter at Riza Durmisi og Nicolai Boilesen er blevet vraget til truppen. Forventes at spille samtlige kampe under VM. Den tidligere Brøndby og FC Nordsjælland-spiller har efter tre gode år i østrigske Austria Wien, taget turen til Italienske Udinese. Her har den personlige succes dog været større end klubbens efter en sæson, hvor de gik fra top til bund med et kæmpe formdyk midtvejs. Stryger Larsen har dog spillet stabilt, og bliver en vigtig spiller i defensiven såvel som offensiven.

Navn: Andreas Christensen
Alder: 22 år
Klub / Liga: Chelsea / Premier League
Landskampe: 16
Debut: 8. Juni 2015

Højde: 192 cm
Vægt: 85 kg

Rolle i truppen: Forventes at starte i midterforsvaret og spille fuld tid i alle kampene, efter at Andreas Bjelland ikke er blevet udtaget.

Danmarks forsvarskæledække Andreas Christensen bliver ofte beskrevet af danskerne som ét af verdens største forsvarstalenter. Han spillede det meste af sæsonen fast i Chelsea, og efter at Andreas Bjelland noget overraskende ikke er taget med til Rusland, så ligner det fuld spilletid i forsvaret til AC. Når bolden skal spilles op gennem kæderne fra forsvaret af, så har AC sine styrker her, da han tidligere har spillet defensiv midtbane i sine ungdomsår.

Navn: Simon Kjær
Alder: 29 år
Klub / Liga: Sevilla / La Liga
Landskampe: 78
Debut: 6. Juni 2009

Højde: 189 cm
Vægt: 82 kg

Rolle i truppen: Danmarks kaptajn og én af de mest erfarne spillere på landsholdet. Spiller fuld tid i alle kampene, og er sikker på en plads i midterforsvaret med AC ved sin side.

Simon Kjær har vigtig erfaring både på landsholdet og på klubplan med mange udenlandske topklubber. Var også en del af VM-holdet i 2010, og han er en yderst vigtig brik i forsvarsspillet for Danmark. En ægte kriger der går forrest, og uden tvivl spiller fuldtid under VM. Han er anføreren på holdet, og det er hans lederegenskaber, der skal føre Danmark så langt som muligt.

Navn: Henrik Dalsgaard
Alder: 28 år
Klub / Liga: Brentford / Championship
Landskampe: 11
Debut: 24. Marts 2016

Højde: 190 cm
Vægt: 81 kg

Rolle i truppen: Forventes at spille højreback, da Jens Stryger Larsen ryger over i venstre side.

Blot 11 landslampe har den tidligere AaB angriber(!) på CV’et for Danmark. Har tidligere i karrieren bombet mål ind på serie-niveau, men efter en skade manglende de en højreback i AaB, og så blev Dalsgaard omskolet, og sidenhen har han udviklet sig så meget som højreback i Belgien og England, at han er blevet fast del af højresiden på landsholdet. Forventes at spille højreback for Danmark under alle kampene.

Navn: Jannik Vestergaard
Alder: 25 år
Klub / Liga: Borussia Mönchengladbach
Landskampe: 16
Debut: 14. August 2013

Højde: 200 cm
Vægt: 98 kg

Rolle i truppen: Forventes at sidde på bænken under kampene, men kan få en vigtig rolle med, at forsvare et resultat hjem i de døende minutter eller ligefrem blive smidt i boksen, for at jagte en scoring til sidst.

Danmarks højeste og tungeste spiller i VM-truppen. I Jannik Vestergaard har man et fysisk bæst der virkelig kan tage de hårde dueller. Ungdomskarrieren i Brøndby blev hurtigt udskiftet med tysk fodbold,hvor at han har været i hele sin seniorkarriere. Har næsten 200 Bundesliga-kampe på CV’et, men den stærke forsvarsspiller kommer nok til, at varme bænken, hvor at eventuel spilletid kommer, hvis en føring skal forsvarers hjem. Kan også blive sendt i boksen, hvis Danmark jagter et vigtigt mål i de døende minutter.

Navn: Jonas Knudsen
Alder: 25 år
Klub / Liga: Ipswich Town / Championship
Landskampe: 3
Debut: 28. Maj 2014

Højde: 187 cm
Vægt: 82 kg

Rolle i truppen: Må formodes at være reserve til pladsen som venstreback, og derfor ligner det, at der skal en skade til førstevalgene på en af backpladserne, før at Knudsen får spilletid.

Måske lidt overraskende for nogen, at Jonas Knudsen er blevet udtaget, og Riza Durmisi ikke er. Ikke desto mindre så har Knudsen spillet hele 42 kampe i Championship denne sæson, hvor at det blev med 7 assists som følge. Den tidligere Esbjerg-spiller har spillet 105 kampe i Superligaen, og 120 kampe i Championship, hvilket må siges at være fremragende tal. I Ipswich ligger han til venstre i deres 3-mandsforsvar, og de sidste to kampe i sæsonen var han tilmed anfører.

Navn: Mathias “Zanka” Jørgensen
Alder: 28 år
Klub / Liga: Huddersfield / Premier League
Landskampe: 12
Debut: 19. November 2008

Højde: 191 cm
Vægt: 85 kg

Rolle i truppen: Har spillet en stærk sæson i Premier League, men desværre for Zanka så står han bagerst i køen til startpladserne. Forventes at varme bænken til alle kampene.

Zanka har uden tvivl udviklet sig meget ved, at tage turen til Premier League, hvor at hvert et point har været vigtigt for, at Huddersfield kunne undgå nedrykning. Det er blot ham og holdkammeraten Jonas Lössl der har spillet samtlige minutter i Premier League for Huddersfield, og det er en kæmpe bedrift! Desværre for Zanka ser der ud til, at vejen til spilletid er lang, og han må tage til takke med, at varme bænken til samtlige kampe.

OVERSIGT

Scroll to Top