The perfect guide to the casino

Danske landsholdsstjerner skal afgive blod og tisse i et bæger flere gange om ugen

 


 

De danske VM-stjerner Yussuf Poulsen og Christian Eriksen, bliver målt og vejet hver dag i deres respektive klubber.

Danmarks største VM-stjerne bliver dagligt målt og vejet i den engelske storklub Tottenham. Samtidig skal han også dagligt give en lille blodprøve, så klubben kan se via en masse tal og undersøgelser, hvordan kroppen har det. Før kampdage skal han også tisse i et bæger, så klubben kan måle væskebalancen. Til sidst er der også stram kontrol med danskerens vægt og fedtprocent.

– Jeg har det fint med det hele.

– Det er med til at udvikle mig som person og spiller, så jeg lærer, hvad jeg skal spise og drikke, siger Christian Eriksen til BT.

Bagefter bliver han spurgt ind til, om man ikke føler sig lidt som en fodboldrobot med alle de test og undersøgelser.

– Sådan er det også på en måde – og så alligevel ikke.

– Jeg bliver vejet, men det er ikke sådan, at der er ting, jeg skal undgå at spise.

– Man ville hurtigt tage på, hvis man gik på McDonald’s hver dag, men det gør professionelle fodboldspillere heller ikke. Vi kan gøre det en gang imellem.

– Jeg synes, at det er fair. Jeg kan leve det liv, jeg skal, men stadigvæk spille fodbold. Jeg skal trods alt være glad, når jeg løber på banen. Man skal ikke føle sig som en robot, siger den 26-årige dansker.

Christian Eriksen er på vægten hver dag, mens fedtprocenten måles hver anden uge, og der er ganske få udsving hos stjernen, selvom at kæresten lige har været gravid.

– Jeg har spist mere, mens Sabrina var gravid, men jeg vejer nogenlunde det samme. Fedtprocenten er også stabil. Det går lidt op og ned – om det er en fødselsdagsmåned eller ikke, siger han.

Yussuf Poulsen oplever meget af det samme i sin tyske klub RB Leipzig. Her tager de også blodprøver hver dag, men der er blot tale om et lille prik i øret, og så har de alle oplysningerne på spillernes kroppe.

– De tager næsten ingenting. Bagefter får man en pointværdi ud, og det er individuelt fra spiller til spiller, hvad der er ens normale pointniveau.

– Vi har gjort det i tre år, og over tid kan man bedre finde ud af, hvornår man er topfit, og hvornår man er belastet. Hvis man er belastet, skal man måske træne individuelt eller bliver pillet ud af dele af træningen, forklarer Yussuf Poulsen.

– Jeg synes, at det er klasse. Det handler om min krop, og kan man finde ud af, når jeg er belastet, så er risikoen for en skade mindre, siger han.

OVERSIGT

Scroll to Top