The perfect guide to the casino

Åge Hareide er ikke tilfreds med VAR: Det ødelægger charmen ved fodbold

 


 

Åge Hareide og det danske landshold blev udsat for et VAR-straffespark, da dommeren dømte det efter, at have set situationen igen på tv-skærm.

Alle har en mening om VAR, og især her til VM-slutrunden har det været i fokus. Åge Hareide er selv ikke tilfreds med VAR, og mener at det fjerner charmen ved fodbold.

– Man mister diskussionen, om dommeren er god eller dårlig. Det er en del af charmen. Det er menneskeligt at fejle, og fejl er en del af fodbold, siger landstræneren til BT.

– Det ville være dødkedeligt, hvis ingen fejlede, for så ville alle holde i bolden, indtil de afsluttede. Det er fejl og det uvisse, som gør fodboldkampe spændende.

Han mener dog også, at det måske blot er et spørgsmål om tid, før at de forskellige hold vænner sig til VAR.

– Det kan være, at dommeren overser et straffespark, og så bliver det dømt alligevel, det prøvede vi jo selv mod Peru. Det var jo en rigtig og retfærdig dom, men det tager tid at vænne sig til, at det kan ske, siger Hareide.

Danmarks anfører Simon Kjær, mener selv at der blev begået straffespark mod ham, og hverken dommeren eller VAR-dommerne dømte noget, og det samme var tilfældet i Englands kamp, hvor Harry Kane blev væltet omkuld af en Rugby-tackling.

– Der var situationer i Englands kamp, hvor der blev holdt godt fast inde i feltet, ligesom jeg også føler, at der blev gjort mod mig i den første kamp, så det er hele tiden et skøn.

– Det er en gråzone, hvornår VAR skal tages i brug, og hvornår det ikke skal tages i brug. Det må heller ikke ødelægge kampene for meget, for det er også en kontaktsport, og der må gerne være kontakt, siger anføreren.

OVERSIGT

Scroll to Top