Manchester United vandt vanvittigt Manchester-derby

Manchester United vendte vanvittigt derby på hovedet.

Der var her til aften derby i Manchester, da Manchester City tog imod Manchester United hjemme på Etihad Stadium. Som et ekstra krydderi til kampen kunne City endegyldigt sikre sig mesterskabet med en sejr, og det var bestemt til at se i første halvleg. Selvom Pep Guardiola blandt andet sparede belgieren Kevin De Bruyne, var det Manchester City, der sad på det hele.

Derfor kunne de fortjent gå til pause foran med 2-0 efter scoringer fra Vincent Kompany og Ilkay Gündogan, og føringen kunne sagtens have været større.

I anden halvleg formåede Manchester United dog at vende kampen på hovedet, da Paul Pogba med to scoringer på to minutter fik udlignet til 2-2, mens Chris Smalling med tyve minutter tilbage dirigerede et frispark i kassen.

Kort efter appellerede City for straffespark, da Ashley Young plantede sine knopper på benet af Sergio Agüero i feltet. Martin Atkinsons fløjte forblev dog – uforståeligt – tavs.

To minutter før tid var Agüero igen i fokus, da han tvang David de Gea ud i en vild redning efter et hovedstød fra nært hold. På det efterfølgende hjørnespark dirigerede Raheem Sterling bolden på stolpen.

Tættere på kom Manchester City ikke, hvorfor champagnen ikke blev taget ud af køleskabet.