24042017
[facebookall_login]
Delt (0)

Tyskland i førersædet – venter EM-titlen forude?

Football Soccer - Northern Ireland v Germany - EURO 2016 - Group C - Parc des Princes, Paris, France - 21/6/16 Northern Ireland's Oliver Norwood in action with Germany's Mesut Ozil REUTERS/John Sibley Livepic

I et EM fyldt med overraskelser og små nationers opstigning på fodboldens stjernehimmel, er der en ting, der er helt sikker. Gary Linkekers udødelige ord om, at fodbold er et spil med 22 mand og en bold, og til sidst vinder Tyskland altid, kan meget vel holde stik, når finalen er afviklet på næste søndag.

Mens hele fodboldeuropa taler om Island og Wales, er tyskerne nemlig lige så stille ved at køre sig selv i stilling som den helt store favorit til at hæve pokalen, når finalen er spillet. Den måske vanskeligste hurdle blev overstået, da den moralske finale endte med sejr i den allerede klassiske straffesparkskonkurrence mod Italien lørdag aften.

Det blev ikke helt det ”Jahrhundertspiel”, som hypen inden kampen ellers havde lagt op til. De to hold var ganske enkelt for godt indstillede på hinanden, hvilket resulterede i meget spil på midten af banen og yderst få målforsøg. Faktisk blev begge hold kun noteret for tre afslutninger indenfor målrammen i hele kampen.

To af disse resulterede i scoringer, og det lignede endelig en tysk sejr, da Mezut Özil ræsede lige ind i Jonas Hectors tværbold 20 minutter inde i anden halvleg. Men så dummede Jerome Boateng sig og spillede håndbold, og Bonuccis efterfølgendestraffesparksscoring resulterede i endnu mere ”opslidningsslag” inden den højspændte straffesparkskonkurrence.

Den resulterede som bekendt i tysk sejr, og dermed var italiens-komplekset væk, og nu venter semifinalen, som i skrivende stund kan blive både mod Frankrig og Island. Tyskerne fejrede lørdagens sejr som et mesterskab, og spillernes udtalelser bagefter tyder på, at en stor sten er faldet fra deres hjerter efter sejren over Italien.

Og det har de ret i, for det var turneringens to bedste hold, der mødte hinanden. Hvis man skal bruge en Tour de France-metafor, så er tyskerne kommet over Alpe d’Huez, og forude venter nu kun nedkørslen.

En sejr med mislyde
Men nedkørsler kan også være farlige, og intet er givet endnu. Avancementet til semifinalerne var ikke uden mislyde og problemer, især på personalelisten. Først og fremmest må man undvære den karantæneramte Mats Hummels i midterforsvaret, og hverken Jonathan Tah, Benedikt Höwedes eller Shkrodran Mustafi holder samme høje klasse som potentielle afløsere.

Derudover blev Sami Khedira lyskenskadet og er ude resten af EM-turneringen. Det gav næsten fuld spilletid til en helt udmattet Bastian Schweinsteiger, og spørgsmålet er, om den skadesplagede og efterhånden aldrende Manchester United-spiller kan stå distancen i to krævende slutkampe ved en international turnering. At dømme efter niveauet mod Italien kan man godt være i tvivl om hans formåen.

Derfor er det godt nyt for Joachim Löw, at unge og spændende navne som Liverpools Emre Can og især Dortmunds Julian Weigel trænger sig på som makker til Toni Kroos på den defensive midtbane. Iær Weigel kan få sit helt store gennembrud til EM.

Endelig er der også tvivl om angriberen Mario Gomez, som ligeledes udgik med en lårskade. Her er man dog til dels dækket ind, da angrebskonstellationerne kan varieres med f.eks. Thomas Müller eller en formsvag Mario Götze som ”falsk ni’er”. Det er en svækkelse af holdets bredde, hvis Gomez er væk, men ikke nogen katastrofe at skulle spille uden ham.

Trods mislydene er vejen dog banet for, at tyskerne kan sikre sig EM-pokalen for fjerde gang. Kan turneringens bedst spillende hold stå for presset og gå hele vejen? De har to kampe til at bevise, at de er værdige europamestre.

Indlæser...

Hvem vinder Alka Superligaen?

Tak for din stemme!
Du har allerede stemt!
Venligst vælg en mulighed!

What Next?

Seneste Artikler

Send en kommentar

You must be Logget ind som to post comment.